Cum puteti gasi bilete ieftine de avion

Nu toti avem foarte multi foarte multi bani de cheltuit si pana la urma e bine sa economisim putintei bani macar sa-i cheltuiesti in vacanta in loc sa-i cheltuiesti pe biletul de avion biletele pentru intreaga familie riscand sa coste cat jumatate din costul vacantei. Zborul cu avionul nu trebuie sa fie intotdeauna scump, asadar iata cateva sfaturi pentru a face aceasta achizitie mai ieftina.

Nu este deajuns sa stii cum, unde si cand sa cauti mai e nevoie si de noroc deoarece preturile de bilete sunt variate existand si oferte de la o perioada la alta.

In orice caz va oferim aceste cateva principii dupa care va puteti ghida pentru a incerca sa gasiti bilete cat mai ieftine.

Comparati ofertele

Nu te opri la primul pret pe care il intalnesti, verifica piata mai intai si vezi care este costul mediu al biletului si compara ofertele. Cel mai bine este sa verifici ofertele direct la reprezentanta companiei de zbor cu care incercati sa plecati.

De exemplu pentru plecarile in Spania verificati preturile la companiile Iberia si Spanair, pentru a va crea o idee, si apoi comparati-le cu ofertele operatorilor low-cost. Var putea usura munca aceasta de comparare site-urile care se ocupa cu acest lucru care va poate filtra ofertele in functie de ce criterii alegeti, dupa pret dupa destinatie si altele.

Verificati tarifele la date si ore diferite

Pretul acestor bilete sunt calculate automat de sistemele computerizate, si variaza in functie de cerere si oferta, si daca astazi verificati pretul unui bilet si costa 100 euro, maine ar putea sa coste 140 euro, ori pentru ca s-au epuizat biletele cu pret redus, ori din motive de management al companiei aeriana.

In general biletele pentru zilele vineri si sambata sunt mai scumpe deoarece se adreseaza in special oamenilor de afaceri. La multe dintre biletele ieftine exista regula sederii o noapte la destinatie.

De altfel costul biletului se poate modifica si de la ora la ora asa ca trebuie neaparat sa fiti pregatiti cu bani pe card indeajuns cat sa acoperiti pretul biletelor.

Rezervati biletele online

Rezervarile care le faceti dumneavoastra prin intermediul site-ului companiilor de zbor sunt cu cel putin 10% mai ieftine. Cumparand biletul online, se poate sa beneficiezi si un discount. Agentiile obisnuiesc sa calculeze cursul leu/euro la cursul BNR plus 1 % sau 2%, dar tu achitand cu cardul, poti plati in lei, la cursul interbancar care este mai bun decat cursul BNR. Mai exista agentii care cer si taxe de rezervare care se adauga la pretul biletului.

Cumparati biletele in avans

Cu cat cumperi biletele mai repede, cu atat vei avea sanse sa le iei la un pret cat mai bun, avand in vedere ca locurile cu tarife mici sunt limitate. Va recomandam sa le cumparati cu cel putin 14 zile inainte. Unele bilete precum zborurile spre SUA si in general zborurile de lunga durata se pot achizitiona cu 6 luni inainte sau in alte cazuri chiar si cu un an inainte.

Fiti atenti la restrictii si conditii deoarece majoritatea biletelor ieftine sunt nerambursabile, singura posibilitate ar fi sa utilizati valoarea fostului bilet pentru o alta calatorie in cadrul companiei. Unele companii au introdus o asigurare ce va ofera siguranta anularii calatoriei, aceasta se poate cumpara odata cu pretul biletului.

Evitati perioadele aglomerate

Evitati cand puteti sa nu calatoriti in apropierea sarbatorilor cunoscute (Paste, Craciun, Anul Nou), cand pretul biletelor cresc mult deoarece cererea de bilete este mare, iar companiile nu au nici un interes sa reduca pretul.

Cele mai bune oferte le veti gasi bineinteles inafara sezonului, cand companiile se bat in promotii si oferte.

Fiti flexibili

Daca nu sunteti obligati sa ajungeti la o anumita data la destinatie sau sa va intoarceti, bifati optiunea de data flexibila care va afisa in urma cautarii cursele din datele urmatoare sau precedente fata de data selectata de dumneavoastra. Astfel puteti vizualiza si ziua in care pretul biletului este mai mic.

Deasemenea puteti cauta cursele pe orase, optiune care va afisa cursele dinspre orasul vostru de plecare spre orasul destinatie aceasta optiune afisand cursele spre toate aeroporturile din acel oras.

Si nu in ultimul rand e bine sa fiti flexibil si in privinta companiei, de exemplu se stie foarte bine ca liniile nationale sunt mai scumpe ca cele low cost asa ca in loc de Lufthansa puteti alege de exemplu Malev, sau in loc de Brithis Airways puteti alege Wizz Air sau Blue Air.

Faceti concesii

Cautati biletele pentru orele matinale care deobicei au preturi mai mici sau dimpotriva bilete pentru curse de noapte. Nu este prea comod sa te trezesti cu noaptea in cap dar dumneavoastra hoatarati ce este mai important, sa fiti confortabili sau sa economisiti bani seriosi.

Un alt sacrificiu pe care l-ati mai putea face este sa alegeti curse cu escala care iarasi sunt mai ieftine, asta daca nu trebuie sa ajungi la destinatie la ora fixa pentru ca pierdeti mai mult timp facand asa ceva. Timpul de asteptare in aeroportul unde faceti escala poate varia de la o ora la cateva ore bune.

Cumparati bilete dus-intors

Atunci cand luati biletele dus-intors ar putea exista o reducere din partea companiei, asa ca stabiliti dinainte data de intoarcere si faceti si acest lucru.

Evita bagajele in exces

Majoritatea companiilor low cost au taxe care se adauga chiar pentru primul bagaj de cala, adica pretul biletului nu include si costul bagajelor care se calculeaza pe bagaj si dupa o limita stabilita de companie per kilogram.

La unele companii low cost pentru fiecare bagaj platiti 10 euro pe bagaj pe cursa, aceasta optiune putand fi adaugata in momentul rezervarii online, daca aveti mai multe bagaje atunci cand ajungeti la aeroport se va plati dublu. Doar la o familie de patru membri trebuind sa platiti 80 euro bagajele.

In orice caz politica fiecarei companii in legatura cu transportul bagajelor difera destul de mult asa ca verificati pe site regulamentul.

Programe de fidelizare

Cam toate companiile de zbor le ofera pasagerilor posibilitatea de a se inregistra ca pasageri care zboara frecvent, acei pasageri acumuland mile sau puncte, care se pot folosi pentru calatori gratuite sau plata partiala a unui bilet. In timp se pot economisi multi bani nu numai la biletele de avion ci chiar la servicii turistice cum ar fi cazarea sau inchirierea de masini pe baza cooperarii dintre liniile aeriene si diferitele firme cu care au incheiate contracte.

1 like

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *