Informatii despre zborul cu avionul

1. Rezervarea biletelor

1.1.Rezervarea locurilor Rezervarile pentru zboruri se fac deobicei prin intermediul paginilor web al companiilor ce efectueaza zboruri, indiferent ca vorbim de Wizz Air sau Blue Air. De asemenea, puteti merge la o agentie de turism prin sistemele internationale computerizate de rezervari ce le permit agentiilor rezervarea locurilor pentru o cursa respectiva.

Din momentul in care s-a facut rezervarea, agentia obtine informatii despre pretul biletului pentru data si cursa respectiva, informatii despre conditiile in care se pot achizitiona biletele.

1.2. Emiterea biletelor

Emiterea biletelor rezervate si plata lor se face in functie de conditiile impuse de fiecare companie in parte. Pasagerul este obligat sa se informeze despre perioada in care se poate prezenta pentru achizitionarea biletului rezervat inainte si pentru a intra in posesia lui. Perioada aceasta poate fi schimbata oricand de catre operatorul de zbor, in aceasta situatie agentia va transmite pasagerului aceasta schimbare, insa fara a putea fi trasa la raspundere pentru acea modificare.

1.3 Modalitati de plata

Plata biletului de avion se poate efectua in LEI pentru TAROM sau EURO pentru alti operatori de Zbor.

1.4. Preturile biletelor

Biletele de avion sunt destul de variate de la companii low cost cu preturi foarte mici pana la liniile aeriene nationale cu preturi foarte mari. Pretul biletelor se calculeaza in functie de mai multe variabile, si in functie de diferite conditii impuse de companii.

Asadar in primul rand conteaza destinatia cursei insa pe langa aceasta se ia in calcul numarul de zile intre venire si plecare, varsta pasagerului, clasa de confort, perioada in care calatoriti, si data cand sunt achizitionate biletele in functie de plecare, de aceea nu se pot publica niste tarife universale pentru aceste bilete.

Este bine ca rezervarea sa se faca cu o luna inainte si pentru organizare dar si pentru un eventual pret mai bun.

Pretul unui oarecare bilet atrage conditii, reguli speciale care se aplica calatoriei la care se refera. Pasagerul este obligat sa afle aceste informatii inainte de a achizitiona acel bilet.

Din momentul in care pasagerul a achizitionat biletul, inseamna ca a luat cunostinta despre conditiile care i se impun si nu poate pretinde ca nu a fost atentionat.

1.5 Asigurarea medicala

Legea spune ca orice cetatean roman care vrea sa calatoreasca in afara tarii trebuie sa detina o asigurare medicala care sa il acopere pe intreaga perioada a calatoriei. Agentiile ofera asigurari medicale prin diferite firme de asigurare, sau se mai pot face asigurari in aeroport sau chiar si pe unele site-uri ale liniilor aeriene. Pretul asigurarii se calculeaza in functie de perioada de sedere.

2. La aeroport

2.1. Timpul necesar imbarcarii

Deobicei timpul minim pentru prezentare la imbarcare este de 1 ora si 30 de minute

2.2. Informatii de ultima ora despre cursa

In interiorul aeroportului exista biroul de informatii care va poate ajuta cu orice intrebare, sau cel mai simplu puteti vedea pe monitoarele din sala de asteptare primele curse care decoleaza, intarzierile si ora de aterizare la destinatie.

2.3. Bagajul de mana

Dimensiunile pentru bagajul de mana sunt de 55x35x25 cm. Daca personalul angajat sa verifice bagajele de mana considera ca acesta va reprezenta o problema pentru confortul sau securitatea dumneavoastra sau al altor pasageri bagajul va fi luat si incarcat in cala avionului.

Se recomanda ca obiectele de valoare, bani, bijuterii, documente importante, sa nu fie puse in bagajul de cala recomandare valabila in orice tara din lume, nu numai pentru faptul ca pot disparea obiecte, ci si pentru faptul ca se pot pierde bagaje.

2.4 Obiecte interzise in avion

Obiecte ascutite sau care pot fi utilizate ca arme: cutitul, foarfeca, sprayul paralizant, in general obiectele periculoase, explozibile.

2.5 Greutatea maxima a bagajelor

In functie de destinatia pe care o aveti greutatea maxima a bagejelor este de 20 Kg/persoana in Europa la clasa Economy, pentru USA/Canada 2-32 kg/persoana.

2.6. Bagajele de pe banda rulanta

Se intampla de foarte multe ori ca atunci cand se iau bagajele de pe banda rulanta la debarcare sa fie doua sau mai multe bagaje care sunt la fel ca design, de aceea se recomanda personalizarea bagajului propriu pentru a evita aceste situatii cand nu stiti care va este bagajul.

3. La imbarcare

La imbarcare trebuia sa va pregatiti cu pasaportul, biletul de avion si asigurarea medicala. Legislatia UE mai prevede ca pentru toata perioada calatoriei sa aveti asupra dumneavoastra anumite sume de bani. 50 euro/zi pentru tari fost comuniste, si 100 euro/zi in cazul in care vizitati tari vest-europene. Deasemenea puteti avea si carduri bancare.

4. In avion

Ocupati locul inscris pe bilet care va fi stabilit la check-in si care nu poate fi schimbat.

Inainte de decolare ascultati indicatiile stewardeselor, indicatii care se refera la masuri de siguranta din timpul zborului in cazul in care apare un eveniment neprevazut. Aceste indicatii se recomanda a fi respectate pentru o calatorie cat mai in siguranta.

5. Daca se pierde bagajul

Se intampla foarte rar ca sa ajungeti la destinatie dar totusi sa nu va gasiti bagajul in aeroport pe banda rulanta. In acest caz va duceti la biroul amenajat pentru acest tip de problema unde va trebui sa depuneti o plangere. Pierderea bagajului se intampla deobicei la zborurile cu escala la care se transporta bagajul dintr-un avion in altul.

Timpul pentru returnarea bagajelor ratacite este de cel putin 24 de ore. Biroul unde ati facut plangerea va va cere adresa unde veti locui pe perioada sederii, sau domiciliul in cazul in care va intoarceti. Mai trebuie stiut ca in toate cazurile de distrugere, pierdere, intarziere, companiile aeriene va despagubeste cu 20 USD/kg/bagaj.

0 likes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *