Cum sunt facute covoarele moderne?

Multi oameni moderni au renuntat in mare la covoarele traditionale si clasice si chiar si la covoarele persane, cele brodate si tesute manual sau la razboaie manuale. Covoarele moderne sunt proiectate pentru a fi confortabile, calde si moi. Covoarele moderne dau un aer diferit camerei iar in majioritatea datilor nici nu mai seamana cu ceea ce numeam covoare din lana traditionale

In modernitate foarte des intalnite sunt mochetele si covoarele cu par foarte lung, din fasii de piele sau din materiale sintetice, care incearca sa semene cu blanurile naturale.

Cum este realizata mocheta

Mocheta este realizata cu latimi de 4 si 5 metri in Europa. In cazul in care este necesar, diferite latimi de mocheta se cos si se lipesc impreuna folosind metode specifice. Din dorinta de a proteja mediul inconjurator se folosesc din ce in ce mai des lana, legaturile naturale, umplutura din materiale naturale si cleiuri fara formaldehide.

Exista mocheta in forma de dale, folosita de obicei in mediile comerciale. Dalele sunt aplicate cu ajutorul unui lipici special sensibil la presiune, permitand pastrarea dalelor in loc dar si idemontarea usoara atunci cand este nevoie.

Covoarele timpurilor noastre se potrivesc intotdeauna cu celelalte piese de mobilier din casele moderne cu sau fara covoare moderne , sunt adesea realizate din bumbac, matase lana sau materiale artificiale, ca nailonul. Desenele si modelele difera mult iar preturile sunt mult mai sczute decat in cazul covoarelor traditionale sau in cazul covoarelor taranesti cusute de mana.

0 likes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *