Cultivatoare agricole

Cultivatoarele agricole sunt utilaje agricole, mici echipamente de arat, utilizate in gradini mici, cum ar fi gradinile de uz casnic si gradinile comerciale mici, pot oferi un arat primar cat si un arat de nivel secundar. De exemplu, un cultivator rotativ efectueaza atat aratul cat si maruntitul, pregatind un strat netedet si apoi maruntidu-l pentru insamantare. El nu asigura insa delimitarea randurilor de cultura pe care o face cultivatorul cu dinti. Pentru aceasta sarcina, exista cultivatori cu dinti care sunt in general impinse de catre o singura persoana.

Cultivatoare agricole de ferme

Aceasta categorie de cultivatoare agricole sunt trase de tractoare si pot varia foarte mult in marime si forma, de la 3 m, la 24 m latime. Multe sunt dotate cu aripi hidraulice care se strang pentru a face calatoria rutiera mai usoara si mai sigura. Sunt folosite diferite tipuri pentru prepararea de parcelelelor inainte de plantare si pentru eliminarea buruienilor intre randurile de cultura

Cultivatoarele agricole de camp

Cultivatoare agricole de camp sunt utilizate pentru a completa operatiunile de prelucrare a solului in mai multe tipuri de campuri de culturi arabile. Functia principala a cultivator de camp este sa pregateasca un pat germinativ potrivit pentru cultura ce urmeaza a fi plantata, sa ingroape rezirurile de recolta in sol (contribuind la incalzirea solului inainte de plantare), pentru a controla buruienile si pentru o amestecare incorpora a solul pentru a asigura cultura ca are suficienta apa si substante nutritive sa creasca in timpul sezonului de crestere.

Cultivatorul agricol are multe lopeti pe partea inferioara prinse de un cadru metalic si tije mici inguste pozitionate pe partea din spate a masinii care ajuta la netezirea suprafetei solului. In cele mai multe cazuri, unu sau mai multi cilindri hidraulici ajuta la ridicarea sau coborarea lamelor pentru un mai bun control asupra calitatii sapaturii.

0 likes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *