Cele mai folosite utilaje agricole

Utilajele agricole au avut de la inceput un impact de uimire asupra noasta, nu putini au ramas “blocati” (unii poate inca o mai fac) de inovatia tehnologiei. Aceste unelte au prins repede la locuitori fiind un real castig pentru producatori.

Bineinteles, vorbim despre modele de inceput, cu multe erori, daca privim din perspectiva zilelor noastre, insa, pe atunci, neexistand altele mai bune, au fost mai mult decat utile pentru locuitori.

Putin mai tarziu, producatorii vazand ca afacerile prospera sau gandit sa proiecteze noi masini unelte pentru a veni in ajutor cumparatorilor, dar si pentru marirea propriilor castiguri.

Asa au aparut utilajele agricole, utilajele pentru constructii…etc. Utilajele agricole, au avut un real succes chiar de la inceput deoarece la acea vreme existau foarte multi oameni, locuitori, care munceau campul, prin urmare aceste utilaje au fost mai mult decat dorite si folositoare in scopul imbunatatirii metodelor de agricultura, precum:

  • Tractor, aceasta masina unealta a avut un efect major in imbunatatirea nivelului agricol. Este greu pentru noi acum, daca nu chiar imposibil, sa ne imaginam cum ar arata viata noasta in prezent fara o unealta atat de importanta. Desi majoritatea prefera sa-l catalogheze ca fiind demodat sau chiar nefolositor aceasta masina unealta a ajutat mult in dezvoltarea pe care noi o avem astazi si beneficiam de ea.
  • Semanatoare, desi este o masina deosebit de voluminoasa aceasta unealta a ajutat, ajuta si poate ca va ajuta la plantarea legumelor pe campuri de mari intinderi.

Exista de asemenea si excavatoare, dar acelea sunt in general folosite in santierele de constructii. Daca facem un pas in spate si ne uitam la lucrurile incredibile pe care le-a facut aceasta unealta, apoi ne intoarcem si vedem cu ce fel de unelte se seamana astazi pe campuri (tot cu ele) putem spune cu certitudine ca va rezista mult, mult mai mult decat, poate, unii o spun acum.

Bineinteles, muncitorii campului de atunci, dar si de acum, nu au facut totul doar cu un tractor si o semanatoare, acestia au avut diverse alte unelte, manuale ce este cert, care le intrebuintau indemanatic la gradinile din vecinatate.

Cateva dintre aceste unelte inca sunt in uz si in prezent, uitati-va doar in apropriere si ganditi-va cine nu are astazi o banala lopata, o cazma, grebla sau furca. Aceste unelte sunt prezente foarte des la persoanele care locuiesc la casa, dar si la bloc, cu atat mai mult cei care locuiesc la tara, unde aceste unelte, “trecute” ar putea unii sa spuna, sunt utilizate in fiecare an, ba mai mult, sunt de neinlocuit astazi, in ciuda tehnologiei pe care o folosim, inca nu putem renunta la o lopata, cazma, furca, etc..

Utilaje agricole tractoare

Tractorul a fost cea mai utilizata masina in domeniul agricole, avand un adevarat succes in urma cu 81 ani, in 1930 mai exact. Cand, datorita tractiunii iesite din comun, a ajutat la evolutia si schimbarea in bine a agriculturii.

Muncitorii campului au fost de-a dreptul extaziati datorita acestei inovatii care le-a simplificat munca intr-un mod radical. Este greu de imaginat cum am arata noi astazi daca in acea perioada nu s-ar fi construit aceasta masina. poate este greu sau chiar imposibil de realizat, privind in jurul nostru tehnologia care ne inconjoara cat de important a fost, este si probabil ca va fi o unealta memorabila numita tractor.

Tractoarele au avut un real succes chiar de la inceput deoarece la acea vreme existau foarte multi oameni, locuitori, care munceau campul fara vreun ajutor esential, doar cu ustensilele manuale.

Prin urmare, tractoarele au fost mai mult decat asteptate fara a fi asteptate defapt (acestea au aparut spontan). Tractoarele au fost folosite in scopul imbunatatirii metodelor de agricultura. Tractorul este masina unealta care a avut un efect major in imbunatatirea nivelului agricol.

Este greu pentru noi acum, daca nu chiar imposibil, sa ne imaginam cum ar arata viata noasta in prezent fara o unealta atat de importanta. Desi majoritatea prefera sa-l catalogheze ca fiind demodat sau chiar nefolositor aceasta masina unealta a ajutat mult in dezvoltarea pe care noi o avem astazi si beneficiam de ea.

0 likes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *