Cultivatoare cu fertilizare

Un cultivator este un instrument folosit de gradinari si agricultori pentru a mentine solul sanatos pentru plantele ce urmeaza sa fie crescute. Cultivatoarele cu fertilizare lucreaza la suprafata solului, pentru a imbunatatii cultivarea plantelor, de la gradini de flori la un camp de fructe si legume.

Controlul buruienilor

Cultivatorele cu fertilizare sunt disponibile intr-o varietate de dimensiuni, modele si design, toate menite sa se potriveasca tipului de cultura pentru a elimina buruienile fara a deteriora planta. Eliminand doi centimetri de sol ajuta la intarirea plantei, oferindu-i spatiu sa creasca, dar poate provoca, de asemenea, doua efecte negative. In primul rand, solul inlaturat poate incuraja germinarea semintelor de buruieni.

Alt efect negativ este stratul nou de sol iesit la suprafata oxideaza si se poate intari, acumuland greutate si apasand pe solul de mai jos, astfel compactandu-se. Fertilizarea solului dupa cultivare este o modalitate de a contracara ambele efecte negative.

Aerarea

Cultivatoarele cu fertilizare sunt utilaje agricole care  afana solul permitand astfel fluxul aerului si favorizand nutrientii sa patrunda in sol la radacinile plantelor. Plantele prospera astfel in sol, deoarece nu sunt in concurenta pentru spatiu si substantele nutritive. Solul se intareste in timp, datorita gravitatiei, dar si de asemenea, dupa o ploaie. Suprafata solului se va intari si se va forma o crusta, impiedicand astfel aprovizionarea solului cu oxigen si nutrienti, astfel realizandu-se compactarea. Cultivatorul cu fertilizator aereaza solul din nou, dar ar trebui sa evite acest lucru cat timp solul este inca umed, asteptati pana cand este putin uscat.

Fertilizare

Un mic strat de ingrasamant sau de compost poate fi incorporat in sol in timp ce utilizati cultivatorul pentru a adauga mai multe elemente nutritive atunci cand este nevoie. Fertilizarea de cel putin doua ori pe an este o practica sanatoasa: o data in primavara, inainte de plantare si din nou in toamna pentru a restabili nutrientii pierduti in timpul sezonului de crestere.

0 likes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *