Dieta Daneză, 13 Zile de Regim cu Rezultate Uimitoare

Dietă Daneză, cunoscută în lume ca o dietă serioasă, care îmbunătățește metabolismul se bazează pe reguli stricte și un regim de 13 zile, datorită căruia se pierd kilogramele în plus și dispare celulita.

Pe parcursul dietei daneze, greutatea scade relativ repede, pentru că se înregistrează o scădere semnificativă a cantității de grăsimi și carbohidrați. Alimentația zilnică presupune un număr mic de carbohidrați, de cam 600 kcal și exclude fructele, cartofii, pastele făinoase și produse din cereale. Se recomandă un consum moderat de ouă, carne, salată verde, pește și cafea. Meniul special, propus în dieta daneză se desfășoară pe parcursul a 11-13 zile și dă rezultate surprinzătoare în ceea ce privește reducerea dimensiunii corporale, dacă este urmat cu rigurozitate. Nenumarate persoane au incercat diferite diet cu sucuri si smoothie-uri fara succes si au ajuns la dieta daneza. Inainte sa o incepi insa, iti recomand sa citesti acest articol pentru a afla daca chiar ti se potriveste.

Pro și Contra Dietei Daneze

Orice regim bazat pe un consum caloric redus prezintă anumite dezavantaje în ceea ce privește echilibrul nutrițional. Unii specialiști în nutriție consideră că principalul dezavantaj al acestei diete este faptul că organismul nu primește toți nutrienții de care are nevoie, ceea ce înseamnă apariția unor dificultăți de concentrare și atenție, irascibilitate și somnolență. Din aceste motive, dieta daneză nu este recomandabilă persoanelor care practică munci mentale sau fizice. Mai mult de atât, cei care suferă de o boală sau care și-au revenit recent din boală nu trebuie să urmeze această dietă, pentru că slăbește sistemul imunitar și crește șansa reimbolnavirii. De asemenea, este necesar să ținem cont de faptul că un regim hipocaloric poate provoca boli de rinichi și intestinale.

Pe de altă parte, dacă măsurile de precauție sunt luate, această dietă are o importanță aparte pentru că rezultatele sale sunt vizibile. În plus, greutatea pierdută nu revine, dieta daneză excluzând “efectul yo-yo”. Un alt avantaj este faptul că dieta poate crește nivelul de funcționare al metabolismului, iar grăsimile pierdute nu sunt acumulate înapoi timp de 2 ani. Dietă poate fi repetată, după 6 luni și în urma ei se observă rezultate incredibile în pierderea greutății și reducerea celulitei.

Regulile de urmat

  1. Dieta durează numai 13 zile.
  2. Ar trebui să mănânci doar de 3 ori pe zi, întotdeauna la aceași oră. Este recomandat ca micul dejun să fie consumat înainte de 9 am, masa de prânz între orele 12 și 14, iar cina între 17-18.
  3. Este esențial să mănânci doar produsele enumerate în meniu și să nu le înlocuiești sub nicio formă.
  4. Bea cel puțin 2 litri de apă pe zi.
  5. Nu folosi sare sau orice alte condimente.
  6. Nu bea alcool, nu mânca dulciuri sau alte snacks-uri.
  7. Alimentele prăjite sunt strict interzise
  8. Dacă ai făcut o greșeală, după 6 zile de dietă, nu mai ai ce face decât să reziliezi dieta și să o reîncepi după 3 luni, în caz contrar nu vei obține rezultatele dorite.
  9. Se poate schimba ordinea între prânz și cină, dar nu se poate schimba ordinea pe zi.
  10. Pentru a preveni deficiența de nutrienți se recomandă administrarea de vitamine și minerale.
  11. Dacă ai finalizat cu success dieta, o poți repeta peste 2 ani.
  12. După terminarea dietei, aportul de calorii ar trebui crescut treptat, pentru a evita șocul caloric și creșterea în greutate.

Dacă dorești o schimbare rapidă și intrunesti condițiile de sănătate presupuse pentru susținerea acestui regim, poți încerca cu încredere meniul dietei daneze. Tine cont ca aceasta, spre deosebire de o dieta obisnuita, nu include doar fructe si legume ci si alte mancaruri satioase care te pot ajuta sa te mentii satul.

Ziua 1

  • Micul dejun: o ceașcă de cafea cu 1 linguriță de zahăr.
  • Prânz: 2 ouă fierte tari, 400 g de spanac fiert și 1 roșie.
  • Cină: 200g de carne de vită și 150g de salată verde, cu dressing din suc de lămâie și ulei de măsline.

Ziua 2

  • Micul dejun: o ceașcă de cafea cu 1 linguriță de zahăr.
  • Prânz: 250g de șuncă și un bol de iaurt.
  • Cină: 200g de carne de vită și 150g de salată verde, cu dressing din suc de lămâie și ulei de măsline.

Ziua 3

  • Micul dejun: o ceașcă de cafea cu 1 linguriță de zahăr și 1 felie de pâine albă, prăjită.
  • Prânz: 2 ouă fierte tari, 100 g șuncă slabă și 150g de salată verde.
  • Cină: 1 roșie, țelină fiartă și 1 fruct (opțiuni: măr, portocală sau pară).

Ziua 4

  • Micul dejun: o ceașcă de cafea cu 1 linguriță de zahăr și 1 felie de pâine albă, prăjită.
  • Prânz: un bol de iaurt natural și 200 ml de suc de portocale.
  • Cină: 1 ou fiert tare, 1 morcov ras, 250g de brânză (preferabil olandeză).

Ziua 5

  • Mic dejun: 1 morcov ras.
  • Prânz: 200g de pește fiert cu o lingură de unt și suc de lămâie.
  • Cină: 250g de carne de vită, cu piure de țelină.

Ziua 6

  • Micul dejun: o ceașcă de cafea cu 1 linguriță de zahăr și 1 felie de pâine albă, prăjită.
  • Prânz: 2 ouă fierte tari și un morcov ras.
  • Cină: 300g de carne de pui și 150g de salată verde cu dressing din suc de lămâie și ulei de măsline.

Ziua 7

  • Micul dejun: o ceașcă de ceai fără zahăr.
  • Prânz: numai apă.
  • Cină: 200g de carne de miel și 1 măr.

Ziua 8

  • Micul dejun: o ceașcă de cafea cu 1 linguriță de zahăr.
  • Prânz: 2 ouă fierte tari, 400 g de spanac fiert și 1 roșie.
  • Cină: 200g de carne de vită și 150g de salată verde cu dressing din suc de lămâie și ulei de măsline.

Ziua 9

  • Micul dejun: o ceașcă de cafea cu 1 linguriță de zahăr.
  • Prânz: 250g de șuncă și un bol de iaurt natural.
  • Cină: 250g de carne de vită și 150g de salată verde cu dressing din suc de lămâie și ulei de măsline.

Ziua 10

  • Micul dejun: o ceașcă de cafea cu 1 linguriță de zahăr și 1 felie de pâine albă, prăjită.
  • Prânz: 2 ouă fierte tari, 100 g de șuncă slabă și câteva frunze de salată verde.
  • Cină: 1 roșie, țelină fiartă și 1 fruct (opțiuni: măr, portocală sau pară).

Ziua 11

  • Micul dejun: o ceașcă de cafea cu 1 linguriță de zahăr și 1 felie de pâine albă, prăjită.
  • Prânz: un bol de iaurt natural și 200 ml de suc de portocale.
  • Cină: 1 ou fiert tare, 1 morcov ras și 250g de brânză (preferabil olandeză).

Ziua 12

  • Mic dejun: 1 morcov ras.
  • Prânz: 200g de pește fiert cu o lingură de unt și suc de lămâie.
  • Cină: 250g de carne de vită cu piure de țelină.

Ziua 13

  • Micul dejun: o ceașcă de cafea cu 1 linguriță de zahăr și 1 felie de pâine albă, prăjită.
  • Prânz: 2 ouă fierte țări și un morcov ras.
  • Cină: nimic.
1 like

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *