De ce merita sa-ti iei Apple

Apple – inca mai merita? Anul trecut in februarie mi-am luat primul laptop din banutii mei (si nu ai parintilor). Desi Andi optase pt un Toshiba de vreo €500, eu am ales un Dell Studio 15, cu design optional, care m-a costat putin peste €700. Mi-am ales intai configuratia (aveam chestii in plus fata de Andi, de exemplu mufa HDMI), insa recunosc ca am dat €90 in plus doar pt design. Mi-a placut f mult, ma atrag extrem de mult chestiile grafice si sleek, si am preferat sa mai strang inca putin dar sa-mi iau ceva ce-mi place si cum arata, nu doar cum functioneaza. Cred ca aplic regula asta in aproape orice imi cumpar. Vb insa aici despre designul de hardware.

Află și: Despre Mackbook Air – Merită?

De cand mi-am luat iPhone 3GS in noiembrie, am devenit fan Apple. Fara sa fi lucrat pana atunci cu nimic apple-related, mi s-a parut extrem de usor de folosit. Intuitiv. Experienta-utilizator super tare. Totul are un design super misto: de la hardware-ul in sine, cum arata telefonul (subtirel si cu un singur buton), pana la interfata cu iconite bine finisate. Scroll-ul merge incredibil de bine. Am comparat cu cateva telefoane cu Android, inclusiv cu preferatul meu de pana acum intre Androide: Nexus One. Insa la nivel de scroll, n-au ajuns Apple-ul din urma, nici cat de repede se incarca un film de pe youtube.

inca-mai-merita-apple

Si am inteles atunci de ce costa atat de mult produsele de la Apple: software-ul, designul si experienta de utilizator. Cum zicea si Andi: ei fac lucruri simple, de baza, insa le fac extrem de bine. Chestiile mici, detaliile, te pot enerva sau iti pot face ziua mai frumoasa. Am avut parte de un singur incident nefericit (cand mi-a murit iPhone-ul si a trebuit sa-i reinstalez sistemul, insa intr-o ora era gata si cu muzica si filme inapoi pe el), de care nu invinovatesc Apple-ul in nici un caz, avand in vedere ca era jailbreak-uit (sistem crackuit). In afara de asta, mi-a mers extrem de bine telefonul, merge rapid, fara intreruperi, fara sa se blocheze, ce sa mai, imi iubesc iPhone-ul si n-am zis asta niciodata despre gadget-uri. Mi-a intrat in must-have in geanta si nu din cauza ca poate ma suna cineva, ci pt ca daca stau si astept metroul, ori ascult muzica, ori deschid Facebook, ori Twitter, ori imi verific emailul, ori ma uit pe vreun site pe internet, roi daca ma pierd, am GPS si Google Maps (da, mi se mai intampla).

Te-ar putea interesa: Cum se optimizează sistemul de operare

Concluzia mea e ca hardware poate produce si cumpara oricine, iar asta face ca piata sa fie destul de competitiva. Software-ul in schimb nu e asa. Cine face chestii folositoare si bine construite, ia banul gros. Exemplu bun: Adobe CS5 Design Premium costa €2735,81 si asta e cel mai ieftin pachet. De la hardware si pana la a face omul fericit cand foloseste produsul e cale lunga. Iar cei de la Apple muncesc in plus si merita. Exact cum scria si tipul asta despre iPhone 3GS ca Apple face ca activitatile de baza (si asta e un termen relativ) sa fie mult mai placute si asta conteaza f mult.

Parerea mea

2 likes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *