MacBook Air – complet inutil dar superb

Noul MacBook Air a fost lansat ieri, cu cateva imbunatatiri. N-am sa intru in detalii, nici nu m-am uitat pe specificatii, am observat doar ca au adaugat o mufa USB (cel vechi avea doar una – f folositor. NOT). Insa ma gandeam:eu personal nu vad grupul tinta pentru produsul asta, poate programatorii care vor sa scrie cod in timpul calatoriilor sau a bloggerilor pe drum spre o conferinta. Poate. Insa pe cat mi se pare de nefolositor, pe atat de bestial arata.

Atentia la detalii este extraordinara. Ma uit la imaginea de mai sus si compar cu Dell. Ok, eu am Dell Studio care e produsul lor de mijloc (nici ieftin ca Inspiron, nici scump ca XPS), si e facut din plastic, care evident, arata ieftin. Dar Dell XPS are carcasa tot din metal, insa nu arata asa de sleek ca MacBook Air. Nu se compara, cand vine vorba de design.

Află și despre: Cum optimizezi sistemul de operare

Cred ca cei de la Apple se gandesc: Hai sa facem un produs misto, bai dar misto. Ok si se pun pe design si voteaza cel mai futere design. Apoi mai fac un meeting pentru a decide ce va face produsul respectiv. Ca functionalitatea mi se pare numarul doi pe lista de prioritati, dupa design. Probabil ca grupuri tinta si chestii de marketing si vanzari care pe mine personal ma depasesc, sunt undeva dupa astea 2.

Parerea mea e ca majoritatea oamenilor care calatoresc, vor vrea ori sa citeasca, ori sa faca oleaca de browsing, ori sa vada un film… putini sunt cei care muncesc pe drum. Cred eu. Si dupa iPad, cine ar da €400 in plus pentru un laptop micut (variantele sunt 11″ si 13″) si nefolositor? Daca nu scrii, si mult (un articol de blog, emailuri lungi, cod, etc), ca sa poti justifica o nevoie majora de tastatura, atunci de ce ai da (incepand cu) €999 pe el?

Desi daca m-ar da banii afara din casa, probabil l-as cumpara doar pentru design. Cum isi iau gagicile pantofi care le lasa picioarele in sange, dar arata a dracului de misto. Dar nu e cazul la mine.

0 likes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *