Masterclass – Investitia in tineri conteaza!

Este important ca fiecare companie, indiferent de domeniul de activitate, sa inţeleagă că este responsabilă petru creşterea unor specialişti buni în interior, dar şi dezvoltarea celor ce au ales domeniul şi doar au început ascensiunea lor în carieră. Masterclass investește în tineri.

De aceea Pentalog Chişinău a organizat o serie de masterclass-uri cu diferite tematici de interes, pentru a putea împărtăşi din experienţa proprie cât de fascinantă poate fi lumea IT. Timp de 3 luni au avut loc 10  masterclassuri cu tematicile: Data crawling, Software product ownership, Design and develop your own android application from scratch, Android Lollipop, Refactoring Techniques, Risk-based testing strategy, Software testing tools, WebSockets, Colaborarea  dintre dezvoltator şi tester în cadrul unui proiect, Primul pas de succes în IT.

În fiecare din cele 10 masterclass-uri, au participat studenţi din IT, dar şi persoane ce deja lucrează în acest domeniu. Specialiştii din echipa Pentalog au  realizat prezentări ce au stârnit interesul participanţilor, dar şi i-au provocat să îşi aprofundeze cunoştinţele în domeniu.

Vezi și: Pentalog își va reloca activitatea

Impresiile create de participanţi cât şi de traineri în urma acestor workshop-uri au fost foarte bune, şi trainerii deja ard de nerăbdare să fie organizată înca o serie de astfel de masterclass-uri pentru a-şi împărtăşi experienţa şi a ajuta pe cei interesaţi de domeniu să fie mai buni.

Iată câteva impresii din partea participanţilor la Masterclass:

Sunt mulţumit de faptul cum s-au desfasurat aceste prezentări, şi mi-ar placea să primesc cât mai des, asemenea invitaţii la activităţi de acest gen, în care indiferent de anul de studii, toţi prezintă un interes constant în ceea ce priveşte domeniul IT. Am avut ocazia să cunosc oameni noi, care şi-au impărtăşit impresiile proprii, trăite pe pielea lor, şi asta îmi dă un impuls să studiez şi să continui dezvoltarea personală, multilaterală în acest domeniu larg. Multumesc echipei Pentalog care munceşte pentru a da o culoare nouă studenţilor, care daca să vă spun sincer, ne-am săturat de teorie şi de ore care, la un moment dat, par lipsite de sens (dar se găsesc şi aici multe curiozităţi şi chestii care ne vor ajuta pe viitor). Aş dori să fie organizate cât mai multe evenimente de acest gen, să fie bine mediatizate, şi cu un spirit bun de echipă sa luminaţi minţile multora.

despre-masterclass

Vladislav, student, anul 2 la UTM, Facultatea Calculatoare Informatica si Microelectronica

În general mi-a plăcut mult, am participat la toate prezentările, și mi-a ajutat să-mi creez imaginea ce o sa mă aștepte în viitor. Pînă a veni la aceste ore, nu îmi imaginam cum se lucrează în cadrul companiilor, însă acum, mi s-a format o imagine ce și cum are loc într-un proiect. Mulțumesc mult, și sper în viitor voi deveni și eu o parte din Pentalog.

E foarte bună ideea de master class-uri! Vă rog sa o continuaţi. Cu cât mai multe master class-uri veţi organiza ,cu atât mai mare va fi probabilitatea să se regasească cineva în un domeniu în care se simte cel mai bine şi în care ulterior poate persevera. Eu vin puţin din alt domeniu şi cred că master classul m-a ajutat suficient să vad de unde se incepe. Păcat ca nu am ştiut de master class-uri de la începutul prezentarilor dvs. Merci.

Iată câteva impresii din partea trainerilor:

Sunt pasionat de domeniul stocării şi procesării datelor masive în sistemele informatice. Am ales acest subiect deoarece prezintă interes şi este unul din subiectele populare în lumea IT. Pe parcursul prezentării am observat că publicul era iniţiat în materia expusă, ceea ce m-a bucurat enorm şi mi-a uşurat prezentarea. Metodele de obţinere, stocare şi procesare a datelor, sunt atât utile cât şi periculoase. Am încercat să insist pe utilizarea cunoştintelor acumulate doar în scopuri nobile.

Alexei, Team Leader, Specialist Stocare si Procesare date în sisteme informatice, echipa Pentalog

Când încerci să partajezi cunoştintele tale cu altcineva este foarte important ca interlocutorul tău să fie deschis pentru a asimila informaţia oferita. Mă bucur foarte mult că acest factor foarte important  a fost prezent în timpul intregului Master Class “Software Testing Tools” şi sper că ceea ce a fost partajat va fi de folos publicului în activitatea profesională.Natalia, Specialist Testare, echipa Pentalog

Master class-ul avut a fost o experienţă foarte interesantă pentru mine. Participanţi de nota 10, veniţi cu un scop foarte bine definit: de a cunoaşte. Multumesc celor care au fost la master class, prin prezenţa voastră am simţit că ceea ce facem e un lucru corect şi bun. Vă multumesc.

Pentru mine, participarea la un workshop în calitate de speaker a fost o primă experienţă. Sigur că am mai facut prezentări, dar emoţiile pe care le simţi în fata unui public necunoscut sunt mult mai mari. La un astfel de eveniment şi responsabilităţile sunt mari. În primul rând eşti reprezentant al companiei, respectiv este foarte important ca  impresia lăsată de tine să fie cel puţin una bună. În al doilea rând, informaţia prezentată trebuie să fie una utilă şi expusă pe inţelese, ca să poţi trezi interes şi de ce nu, curiozitate, pentru lucrurile frumoase din domeniul IT. Mă bucur că am avut ocazia să partajez această experienţă cu colega mea, Natalia, ne-am susţinut reciproc. Merci Pentalog, pentru provocare şi merci participanţilor pentru atenţie.

Oxana, Specialist Testare, echipa Pentalog

Vezi și: PentaStock, la Mamaia

Master Class is a very professional activity: during the very short time (around 2 hours) I am as a speaker that should fully present, discover and precise the complex subjects, which required more time and even more sessions of training.

For me, this event is always a new acquaintanceship and mutual collaboration between speaker and students in order to bring the real assets for time invested from all involved participants.

I am always excited to see the interested and smart students, with the sincere desire to learn more and practice more in order to be well prepared for nearest professional work-start.  

Indeed, I am very glad to contribute with my competence and experience to the students’ knowledge baggage mostly for the subjects which are not presented in a university curriculum, but which are as a knowledge set required within the professional up to date IT software development.

0 likes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *