Deviatie de sept sau dependenta de Bixtonim

De ani de zile folosesc picaturi de nas. Pana acum vreun an, foloseam predominant Bixtonim, apoi fiind in Olanda si nemaiavand prieteni care sa vina in vizita si sa-mi aduca Bixtonim, am trecut pe alte picaturi de nas cumparate de aici.

Acum vreo 2 ani in urma, eram convinsa ca sunt dependenta de Bixtonim si ca ar trebui sa ma las, dar tot amanam. Motivul principal era bineinteles faptul ca nu pot dormi noaptea cu nasul infundat. In momentul in care se infunda, eu ma trezesc. Nu pot respira pe gura in timp ce dorm. Insa s-a intamplat sa fac otita si sa merg la ORL si sa-mi zica doctorita de acolo ca eu am deviatie de sept si de-aia nu pot respira ca lumea pe nas si ca trebuie sa ma operez. Eu auzisem de chestia asta, varu-miu se operase de deviatie de sept si povestea era un mini-horror cu sange care-ti curge pe nas, durere f mare chiar si cu anestezie, vanatai dupa (ca doar iti sparge nasul), etc etc. Si am amanat si operatia asta.

Citește și: Postul cu sucuri timp de 7 zile – Iată care sunt rezultatele

Recent (acum vreo doua luni) am fost la doctorul de familie din Olanda si i-am explicat: am alergii (la pisici, la praf, la mucegai, la puf), respir pe baza de picaturi de nas (indiferent de substanta activa – deci tind sa cred ca nu-s dependenta), iar un doctor mi-a zis ca am deviatie de sept. Tipa s-a uitat in nasul meu cu o lanterna mica, m-a pus sa respir ba pe-o nara, ba pe alta, m-a intrebat daca am dureri de cap (da, din cand in cand). Concluzia a fost da, am deviatie de sept. Si m-a intrebat daca vreau sa incerc ceva intai sa vedem daca nu scap. Eu de colo, da, sigur.

Mi-a prescris niste picaturi de nas anti-alergice, care isi fac efectul in timp, deci urma sa le folosesc timp de o luna. In sfarsit ceva diferit de Bixtonim. In primele 2 saptamani injuram de fiecare data cand trebuia sa ma culc. Prima saptamana am avut nasul infundat complet, tot timpul, dormeam mai mult nu, si umblam ca un mini-zombie pe la servici si prin casa. A doua saptamana, am racit, febra, durere de gat, insa fara stranutat (care la mine e simptomul principal de raceala). A treia saptamana era mai ok, aveam nasul semi-infundat ziua, insa cum ma intindeam in pat sa dorm, pac se infunda la loc. Yey. A patra saptamana am fost in Romania si in primele 2 zile n-am sesizat nimic deosebit, apoi am observat ca ma simt fix ca-n prima saptamana. Oh, the joy. In saptamana urmatoare ar fi trebuit sa ma duc la doctor, dar ma tem.

despre-bixtonim

Mi-am luat insa inima in dinti si mi-am facut programare, pt ca e jale acuma, tot nu pot respira, spray-ul ala nu si-a facut nici un efect nimic, a trecut atata timp si am dureri de cap f enervante (si dese), si nu pot dormi ca lumea, am pus un grafic in poza alaturata care va arata cam cum am dormit eu ast-noapte. Varfurile sunt de cate ori m-am trezit. Riiight. Pt cine intereseaza, graficul e generat de o aplicatie pt iPhone care iti monitorizeaza somnul si te trezeste in somn usor si nu in somnul adanc. E 79 centi in App Store. Citeste mai mult despre ea aici. Eu o folosesc de luni bune de zile si-s f bucuroasa ca o am

Află și: Automedicația – Ce este și cât e de periculoasă

Mi-e si al naibii de frica de operatia asta. Tipa mi-a zis ca deviatia mea e accentuata si din cauza ca am nasul subtire la baza nasului. Deci ce urmeaza? Sa mi-l faca mai mare? E deja mare Plus ca ma astept sa am movee si un mare pansament cateva zile Si am mai si citit pe net ca iti baga mese in nas sa absoarba chestiile post-operatie, iar cand iti scoate mesele e un fel de „scos creierul pe nas”. Fara anestezie.

12 likes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *