Automedicaţia, o alegere periculoasă

Medicamentele luate fără recomandarea unui specialist, nu numai că ne fac mai mult rău decât bine, dar pot lăsa sechele pe viaţă în organism. Medicii ne avertizează că o mare parte din cei care fac abuz de medicamente prin automedicaţie, nu mai răspund în mod normal la anestezice sau alte substanţe folosite de chirurgi în timpul operaţiilor, şi nici la medicamentele prescrise pentru tratarea diferitelor tipuri de boli.

Este ştiut faptul că abuzul de medicamente poate provoca dependenţă, iar pacienţii care folosesc frecvent antibiotice devin în timp rezistenţi la orice tratament şi ulterior când se vor afla în situaţii cu adevărat grave, cum ar fi pneumonii, sau gripe severe, nu mai pot fi trataţi eficient.

De asemenea, analgezicele administrate fără indicaţia medicului, sensibilizează în timp organismul, lucru care presupune că nu ar trebui să luăm analgezice, la primele semene de durere, fără sfatul medicului.

Chiar şi unele vitamine, în caz de supradozare, pot provoca tulburări grave precum somnolenţă, greţuri, vărsături, diaree, dureri de cap, creşterea tensiunii, acestea fiind doar o parte dintre efectele pe care le produc vitaminele luate în exces.

Decizia de a consulta un specialist ori de câte ori simţim că ceva nu este în regulă cu organismul nostrum, sau al copiilor noştri, este indicată şi ne fereşte de neplăceri, atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung. Doar în urma unui consult de specialitate şi în urma efectuării unor analize amănunţite vom şti cu exactitate substanţa şi doza de care organismul nostrum are nevoie pentru a se reface.

“Atunci când medicamentele sunt utilizate corespunzător, pe o durată limitată şi în dozele recomandate, riscul de toxicomanie este minim, chiar şi în cazul celor mai putermine substanţe” , precizează surse medicale.

ATELIER COUTURE PE SCENA FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL „KASTA MORRELY FASHION WEEK 2015”

Atelier Couture a impresionat prin creațiile sale pe scena Kasta Morrely Fashion Week 2015, primului Festival Internațional Cultural Monden care promovează trendurile în modă, ce s-a desfășurat în perioada 28 – 29 octombrie 2015, la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi. Nume de marcă din moda internațională au prezentat publicului interesat de fashion, ultimele trenduri în moda pret-a-porter şi haute-couture, un show impresionant prin măiestrie, eleganță și talent.

Atelier Couture și-a prezentat creațiile pe scena Kasta Morrely Fashion Week 2015 în cea de-a doua seară de festival, iar spectacolul oferit a fost apreciat atât de spectatori, prin ropote de aplauze, cât și de critici de modă, fotografi și colegi de breaslă, designeri prezenți pe scena festivalului.

Eleganța clasică și rafinamentul s-au împletit cu modernismul, astfel încât creațiile Atelier Couture au adus pe scena festivalului ținute ce pot îmbrăca cele mai sofisticate gusturi.

„Prin creațiile Atelier Couture ne dorim să aducem în primul rând confort, de aceea acordăm o atenție deosebită detaliilor și simplității care vor garanta o apariție sofisticată.”, a declarat designerul Loredana Ciangău

Pentru rochia ta de vis, vizitează pagina Atelier Couture

Publicul prezent în sala Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” din Iași a putut admira așadar un show de modă oferit de branduri din țări precum: Olanda, Dubai, Liban, India, Italia, Ucraina, Moldova și Romania, succes pentru care munca depusă a fost pe deplin răsplătită.

Festivalul Internațional Kasta Morrely Fashion Week a avut și o secțiune ce s-a constituit în Gala Premiilor în Industriile Creative — Creative Industries Awards, premii oferite celor care s-au implicat activ de-a lungul timpului în dezvoltarea industriei creative de modă.

0 likes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *