Fără Alcool – Cum mă simt de când nu mai consum alcool

Prin iunie am avut ultima seara cu prea mult alcool. Si a doua zi m-am decis sa nu mai beau bauturi alcoolice. Deloc. Practic, am spus stop. Am renuntat complet. Am o viata fara alcool.

Si de atunci cateva lucruri s-au schimbat, unele in bine, altele in rau. Insa ma deranjeaza atitudinea pe care o au unii in privinta deciziei mele. Sau in general a unei persoane care nu bea.

  • Pentru ca mi-e rau a doua zi
  • Pentru ca mi-e mai greu sa ma opresc odata ce-s ametita
  • Fumez din ce in ce mai rar

Astea-s motivele mele sa nu mai beau. Insa de cand am decis, ok gata, unele chestii (mai mult sau mai putin previzibile) s-au intamplat.

Partile bune:

  • Fara alcool = fara mahmureala
  • Sunt sigura ca nu mai fac prostii
  • Pot sa fac misto de ceilalti care se imbata (si fac prostii si a doua zi sunt mahmuri)
  • Spre finalul unei petreceri, cei care raman coerenti si articulati si nu repeta aceleasi povesti de acum 10 minute, sunt chiar interesanti

Vezi și: Invitații și Mărturii de Nuntă

Dar si unele chestii naspa:

  • O viata fara alcool inseamna petreceri mai plictisitoare
  • Oamenii sunt mai plictisitori la petreceri, cu atat mai mult cu cat trece timpul (ei beau mai mult si devin mai prosti, sincer)
  • Reactiile unora din jur

Si aici am sa dezvolt ultimul punct. Am avut si reactii amuzante, de la colegii de servici care vroiau sa bea o bere vineri dupa-amiaza si eu am zis „nu”, ei „de ce nu?” si eu „nu mai beau” si ei „de ce? Esti insarcinata?”. Am avut si reactii faine de la prieteni „good for you” sau „bafta”.

Vezi și: Despre Plimbarea Zilnică. Cât e de Importantă?

Am avut insa si reactii de retragere asa, cand sunt intrebata ce beau si eu zic nimic, nu beau. Acum am ajuns sa evit sa zic asta, cand sunt intrebata ce beau, zic suc sau cafea/ceai (daca suntem intr-un bar), si cand lumea insista sa afle motivul pentru care refuz bere, vin sau alte chestii, le zic simplu „nu beau”.

Si se uita multi la mine de parca as avea lepra. De ce e ok ca o persoana sa nu fumeze, dar nu e ok ca o persoana sa nu bea? E decizia mea, e sanatoasa, nu deranjeaza pe nimeni, insa acum parca nu ma mai integrez bine. Sunt diferita. Nu am o sticla de bere in mana, sunt… diferita. Am o viata fara alcool.

Am sa ajung sa zic ca iau antibiotice doar ca sa nu se mai uite la mine oamenii cu o spranceana ridicata. Da, sunt o ciudata, nu mai vreau sa beau alcool si incerc sa-mi ascund viciul.

82 likes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *