Plimbarea zilnică

Trebuie să recunosc că de când cu disertația, iar mai apoi cu blogul, am lăsat-o mai moale cu plimbările. Mult mai moale. Dacă înainte nu era zi de la Dumnezeu să nu ne plimbăm cel puțin 2, 3 ore, acum trec și câte 3, 4 zile fără să ieșim din casă. Și de multe ori când ieșim, dăm 2, 3 ture pe lângă bloc și fugim repede în casă.

Dar lucrurile nu vor mai continua așa, pentru că nu e bine nici pentru cea mică, nici pentru mine. Înainte, putea să fie vremea cât de rea, dacă nu ploua, noi eram afară. Și iarna, când afară era un ger de crăpau pietrele, noi colindam la pas tot orașul. Și atunci Nereea n-avea nici pe naiba. Cum am început să nu mai ieșim atât de des, am observat că răgușește și-i curge nasul la cea mai mică adiere de vânt.

Am cunoscut multe mămici care nu-și scoteau copiii din casă toată iarna de frică să nu răcească și am avut destule prietene care atunci când îi scoteau, îi înfofoleau, de bieții mai aveau un pic și mureau de deshidratare la cât transpirau:). Și mai este o chestie cu care nu sunt de loc de acord: legatul fularului peste gură. În prima iarnă din viața Nereei, soacră-mea tot încerca să mă convingă să-i leg fetiței fularul peste gură ca să nu răcească. Exceptând faptul că mi se pare o chestie total neigienică fiindcă în fularul cu pricina se adună o grămadă de microbi, mi se pare că este și foarte incomod pentru cel mic, plus că există riscul să înghită o grămadă de scame.

Oricum, ideea este că atâta timp cât nu plouă, este foarte indicat să vă scoateți copiii afară în fiecare zi.

Plimbarea prelungita

Ieri, din cauză că mi-am pus sfatul în aplicare, adică am ieșit cu cea mică la o plimbărică prelungită, și între noi fie vorba, bine am făcut, că azi plouă de rupe, n-am apucat să spun tot ce-aveam de spus despre acest obicei atât de important.

În primul rând vreau să vă spun ce obiecte n-ar trebui să vă lipsească atunci când ieșiți cu cel mic la o plimbare mai lungă. Indiferent de anotimp, e bine să aveți la dumneavoastră 2, 3 pampers-uri de schimb, un pachet de șervețele umede, biberonul cu ceai sau cu apă, o linguriță, fiindcă nu se știe niciodată de ce iaurțel i se face poftă pe drum și, dacă încă mai bea lapte și nu este alăptat la sân, mai puneți un alt biberon cu apă și un dozator pentru lapte praf care să conțină cantitatea de lapte praf necesară preparării laptelui, în cazul în care celui mic i se face fomică. De asemenea ar fi bine să aveți mereu în coșulețul căruciorului învelitoarea de ploaie. Iarna mai puneți o păturică, iar vara să aveți mereu la dumneavoastră loțiunea de soare, niște hăinuțe de schimb și jucăriile de nisip.

Când ieșiți la plimbare, evitați marile bulevarde unde aerul este încărcat de praf și noxe emanate de mașini, și alegeți străduțele dintre blocuri, unde nu circulă atâtea mașini, și unde încă se mai găsesc copaci care să vă țină umbră vara și care să mai oprească din praf.

De asemenea, mai ales în timpul verii, evitați să-l scoateți pe cel mic din casă la orele amiezii. Cel mai indicat ar fi să ieșiți la plimbare dimineața, până în ora 12 și seara. Și nu uitați să-l dați mereu cu o loțiune de soare cu factor de protecție cât mai ridicat pe față, pe mânuțe și pe celelalte suprafețe care nu sunt acoperite de haine. Chiar dacă aveți impresia că în cărucior este ferit de razele soarelui, nu este așa.

0 likes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *