Cele mai recomandate culvitatoare de porumb

Cultivatoarele porumb cuprind o mare varietate de instrumente a caror functie principala este sa inlature stratul superior al solului, astfel incat gradinile personale si culturile comerciale, sa poata fi mai usor pregatite pentru plantat. Exista un numar insemnat de cultivatori care variaza in functie de pret si operatiunile pe care le indeplinesc. Cultivatoare porumb manuale, motocultivatoare rotative si cultivatoare tractor toate ajuta la pregatirea solului pentru plantare. Scopul si tipurile acestora difera de cultivatoarele cu fertilizate. Haideti sa aflam care este rolul acestora.

Scopul

Culturile produc cantitati mari de cereale, fructe si legume, dar au dificultati in concurenta cu buruienile. Cultivarea solului inlatura stratul de buruieni si iarba, oferind plantelor mediul necesar pentru o dezvoltare sanatoasa, fara niciun fel de concurenta din partea buruiuenilor, ceea ce le le permite o crestere rapida. Cultivatoarele porumb ajuta, de asemenea, la aerarea solului prin decomprimarea pamantului. radacinile culturilor avand astfel o sarcina mai usoara in penetrarea solului permitandu-le sa creasca mai repede.

Tipuri

Trei tipuri majore de cultivatoare porumb sunt utilizate frecvent. cultivatoare manuale pot fi utilizate de pasionatii de gradinarit pentru a inlatura mici palcuri de iarba si buruieni. Acest tip de cultivatoare porumb este folosit asemenea ca o sapa de gradina, cu exceptia faptului ca utilizarea cultivator este mult mai eficienta la cultivarea solului. Gradinarii utilizeaza motocultivatoare rotative pentru sapatul parcelelor mai mari de legume sau pentru plantatul terenurilor mai mari de porumb.

Motocultivatoarele rotative folosesc roti de metal si un motor mic (de obicei in jurul a sase cai putere), pentru inlaturarea stratului de sol. Fermierii cu suprafete mari de pamant folosesc tractoare pentru pregatirea solului. Un mare atasament cultivatoare porumb este fixat pe partea din spate a tractoarelor, pentru pregatirea a numeroaselor suprafete ce urmeaza a fi plantate cu cereale, cum ar fi graul sau porumbul.

0 likes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *