Alimente pentru Creșterea Imunității pe Timp de Iarnă

Metabolismul are un ritm propriu, dar nu strică să fie susținut prin alimentație, astfel încât să poată să ne crească sistemul imunitar, care ne protejează de răceli, în anotimpul friguros.

Ce Alimente Alegem Pentru Creșterea Imunității pe Timp de Iarnă?

1. Ghimbirul

Apreciat și cunoscut pentru virtuțile sale afrodisiace, ghimbirul este un adevărat miracol curativ, când se lasă gerul. Acționează la nivelul circulației sanguine și poate fi consumat zilnic, în salate de fructe, infuzii sau în asociere cu pește, ca în varianta japoneză.

2. Polenul

Bogăția în vitamine și minerale plasează polenul la rangul de aliment miraculos. Energizează organismul, luptă împotriva răcelii și a oboselii, conține potasiu, magneziu, fier, vitaminele A, B, C, E și este o adevărată bombă de sănătate. O cură de polen durează aproximativ 3 luni, cu administrări de 15-20 de g, pe zi.

3. Ciocolata neagră

Recomandată pe perioada iernii, ciocolata neagră se remarcă printr-un conținut bogat de magneziu, care crește buna dispoziție. Pentru a nu acumula kg în plus, dozajul zilnic de ciocolată ar trebui să nu depășească 30 g, însă asigurați-vă că ciocolata are un conținut mare de cacao, 70%, de exemplu, dacă vreți să chiar funcționeze în ridicarea moralului.

4. Fructele uscate

Eliminarea apei, din fructe duce la un produs concentrat în proprietăți binefăcătoare. Dacă găsiți, în plimbările voastre, nuci, alune sau migdale, culegeți-le și mâncați-le, va vor face bine. Conțin acizi grași esențiali și minerale prețioase pentru corpul uman.

5. Usturoiul

Protectorul organismului, pe timp de iarnă, usturoiul actionează ca un antibiotic natural și este extrem de important să-i alocați un rol în alimentație. Pentru a evita respirația urât mirositoare, puteți să îl gătiti, va fi și mai ușor de digerat.

6. Avocado

În anotimpul rece, pielea trece prin grele încercări și devine tot mai uscată. Pentru a-i influența sănătatea din interior, alimentația noastră poate include fructul de avocado, bogat în lipide și vitamina B și E. Consumat în salate sau în compania unei branze de capră cu pâine prăjită este delicios.

0 likes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *