Care este rolul unui Cablul electric subteran

Cablurile electrice subterane indeplinesc aceleasi sarici precum cablurile electrice obisnuite. Insa cablurile electrice subterane mai au un strat de izolatie protector mai rezistent.

Izolatia poate fi realizata din cauciuc, polimer sintetic sau alt material flexibil izolator. Aceste genuri de cablruri sunt utilizate in deomeniul industrial sau sunt folosite pentru alimentarea cladirilor din localitati. Acestea fie sunt ingropate fie sunt racordate la stalpi de inalta tensiunea si au proprietatea de a rezista unui mediu ridicat de umezeala

Evaluarea cablurilor izolate si cele subterane

Cabluri izolate si cele subterane sunt evaluate in functie de tensiunea pe care o suporta si de temperatura lor de functionare maxima la suprafata conductorului. Un cablu poate efectua evaluari multiple de utilizare pentru aplicatii, de exemplu, o evaluare pentru instalatii pe uscat si altul, atunci cand sunt expuse la umiditate sau ulei.

De asemenea cablurile subterane pot fi rulate in tuburi de plastic incastrate in beton, dar coturi metalice pot fi utilizate in anumite zone.  Detectoarele de cablu electric sunt recomandate pentru localizaera acestora. Cablurile expuse din zonele industriale pot fi rulate in tavi cablu sau bazine de crestere dreptunghiulare cu capace.

0 likes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *