Totul despre detectoarele de cablu electrice

Orice conductor de curent electric, radiaza un camp electromagnetic. De asemenea, orice conductor sau cablu va ridica energia din orice domeniu electromagnetice existente in jurul acestuia.

Aceste efecte sunt de multe ori nedorite, in primul caz se ridica la transmiterea nedorite de energie care poate afecta negativ echipamentele aflate in apropiere sau alte parti din aceeasi bucata de echipamente, iar in al doilea caz, intercepteaza zgomote nedorite care sa poata masca semnalul dorit fectuat de cablu, sau, in cazul in care cablul de alimentare transporta tensiuni de control le incomodeaza intr-o asemenea masura incat sa provoce defectarea echipamentelor.

Cum localizam calburile de alimentare deschise?

Cu anumite modele de detectoare de cablu se pot localiza cabluri de alimentare deschise, pana la 300V. Detectoare de cablu pot localiza cablurile, circuitele, scurtcircuite de orice natura inclsiv pe cele de la sol.

Pentru a indeplini aceste functii, nu este necesar sa deconectati dispozitivele sensibile electric sau pentru a deconecta cablul de putere ce urmeaza a fi testat. Detectoare de cablu pot localiza, de asemenea, metale feroase si neferoase, lemn si plastic, cu un nivel ridicat de acuratete.

Aceste detectoare de cablu ofera o modalitate sigura de a testa prizele de perete pentru care nu exista scheme sau nu sunt disponibile informatii cu privire la cablurile si productia acestora; detectoare de cablu sunt de asemenea foarte viabile in masura in care permit o instalare rapida si in conditii de siguranta atunci cand trebuieste trecute prin diverse orificii ai peretilor, tavanelor si pardoselii.

Din ce sunt compuse detectoarele de cablu?

Detectoare de cablu sunt compuse dintr-un generator de semnal pentru linii active si un transmitator pentru cabluri, fara curent, cum ar fi un receptor. Generatorul de semnal si transmitatorul detectoarelor de cablu alimenteaza semnalele de inalta frecventa electro-magnetica prin liniile ce urmeaza de a fi testate.

Aceste semnale sunt convertite la capatul cablului, in semnale acustice sau optice de catre receptor. intensitatea semnalului este standardul utilizat pentru localizarea linieei. Sunt utilizate doua moduri fundamentale de functionare a detectoarelor de cablu pentru a face diferentia intre: circuite inchise si circuite deschise.

0 likes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *