Cea mai batrana femeie din lume

Cea mai batrana femeie din lume detine impresionanata varsta de 157 de ani si traieste in Indonezia. Femeia are o sanatate de fier, in ciuda varstei inaintate, o vedere foarte buna, o memorie excelenta si nu prezinta probleme auditive. Are o fiica adoptive in varsta de 108 ani si vorbeste olandeza in mod fluent.

Intr-un articol anterior am discutat despre care este cel mai batran barbat din lume, dar stii care este femeia carea trait cel mai mult? Cea mai batrana femeie din lume sustine ca secretul unei vieti longevive nu poate fi decat voina bunului Dumnezeu si credinta in El.

Faptul ca nu a fost o persoana sedentara si ca a fost o persoana activa toata viata o contribuit la stabilirea acestui record de a ajunge cea mai batrana femeie din lume. Si la varsta de 157 de ani continua sa faca miscare sis a se bucure de viata.

Fiica acesteia sustine ca mama ei a fumat pe parcursul vietii tigarete preparate din foile arbustului de cuisoare, acest lucru putand fi unul din elementele care a contribuit la prelungirea vietii acesteia. In varsta de 157 de ani, cea mai batrana femeie din lume s-a nascut in anul 1853, reusind sa parcurga etape importante ale istoriei mondiale.

Desi nu exista acte doveditoare care sa ateste varsta exacta a femeii, oficialitatile sustin ca daca este luata in calcul varsta fiicei ei adoptive (108 ani) exista posibilitati mari ca varsta femeii sa fie de 157 ani. Considerata cea mai batrana femeie din lume, Neneh Turinah a fost nevoita sa isi distruga certificatul de nastere si actele care ii atestau varsta in anul 1965 pentru a nu fi confundata cu simpatizantii comunistii din acea perioada care erau masacrati si terorizati.

Recordul celei mai batrane femeie din lume

Recordul varstei pe care cea mai batrana femeie din lume l-a atins a fost facut public intreg globului pamantesc, urmand a fi inregistrat in cartea recordurilor in scurt timp.
Oficialitatile indoneziene a insarcinat mii de agenti cu misiunea de a realiza recensamantul populatiei pe cele aproximativ 600 de insule ale arhipelagului. Pe langa locul de cinste pe care il ocupa Indonezia datorita faptului ca cea mai batrana femeie din lume locuieste pe teritoriul ei, aceasta tara are o populatie de circa 240 de milioane, ocupand locul al patrulea in topul celor mai populate state dupa China, India si Statele Unite ale Americii.

0 likes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *