Companiile aeriene low cost care opereaza zboruri din Romania

Am discutat intr-un articol anterior despre zborurile Romania-Spania, dar mi-am dat seama ca nu am vorbit despre companiile care opereaza in Romania. Foarte multi sunt interesati de companiile low cost. Iata care sunt cele pe care le puteti gasi la noi in tara.

  1. Wizzair – Probabil cea mai populara companie aeriana low cost din Romania care opereaza zboruri in aceasta perioada din orasele Bucuresti, Cluj, Timisoara si Targu Mures.
  2. Blue Air – este compania concurenta a Wizzair in Romania si alte tari din estul Europei cu care se bat in oferte cu fiecare ocazie. Blue Air are zboruri interne din Bucuresti spre Cluj sau Bucuresti spre Arad la aceasta categorie concurand cu operatorul de zbor national Tarom cat si zboruri spre destinatii internationale in mai multe tari din Europa, iar cand traficul creste in sezonul estival sau de iarna apar curse speciale. si zboruri interne Bucuresti – Cluj si Bucuresti – Arad la concurenta cu Tarom.
  3. Ryanair – in acest moment este liderul operatorilor de zbor din Europa, insa in Romania au curse doar cu plecare din Constanta.
  4. Easyjet – una dintre cele mai stabile companii low cost din Europa, in Romania ofera doar doua zboruri din Bucuresti catre Londra si Madrid.
  5. Windjet – companie mai putin populara care ofera curse doar spre Italia.
  6. Aerlingus – companie nationala irlandeza care este mai mult o companie premium decat low cost ofera doua zboruri catre Dublin si Londra.
  7. Vueling (Clickair) – cunoscuta pana in 2009 cu numele de Clickair compania a fost achizitionata in 2009 de catre Vueling si are plecari din Bucuresti catre Barcelona.
1 like

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *