5 Detalii de Urmarit cand Cauti Verighetele Perfecte

  1. Metalul din care sunt confectionate verighetele

Atunci cand vei merge la diverse magazine speciale, bijutierii iti vor prezenta diverse modele de verighete confectionate din argint, titan, aur sau platina. Modelele sunt diverse si diferite si atat tu cat si sotul tau veti fi confuzi cu privire la alegerea verighetelor perfecte. De accea este important sa te decizi inca inainte de a pleca de acasa care este metalul din care va fi confectionata verigheta miresei dar si a mirelui.

Verighetele pot fi alcatuite dintr-un singur metal

Metalul din care sunt confectionate verighetele este dictat de personalitatea si bugetul cuplului. In functie de metalul care predomina in caseta de bijuterii a fiecaruia va fi ales si metalul din care este confectionata verigheta. De exemplu, este posibil ca mireasa sa prefere aurul si mirele sa aiba si el un ceas de aur. Asadar doua verighete din aur sunt alegerea perfecta pentru un astfel de cuplu de miri.

Verighetele pot fi realizate prin folosirea a doua metale in combinatie

Insa daca stilurile si gusturile in materie de bijuterii difera, se poate face un mic compromis si verighetele sa fie realizate dintr-o combinatie din doua metale: aur galben cu aur alb. Mireasa poate opta sa combine aurul alb cu aurul roz.

Inelul de logodna dicteaza metalul din care vor fi confectionate verighetele de nunta

Insa daca mireasa are deja pe deget un inel de logodna, metalul din care este confectinat inelul va fi cel care da verdictul in alegerea metalului din care vor fi alcatuite verighetele de nunta pentru cei doi miri. Mai trebuie sa tii cont de un aspect legat de alegerea metalului din care vor fi confectionate verighetele. Atentie ca niciunul dintre miri sa nu prezinte reactii alergice la unul di metalele mentionate mai sus; cel mai adeasea sunt intalnite reactii alergice la aur sau argint. Atunci solutia ideala ar fi platina, insa ese destul de costisitoare, fiind un metal rar.

Află și: Cum să alegi cele mai frumoase extensii de păr

  1. Marimea – un detaliu important in alegerea verighetelor

In functie de lungimea si grosimea degetelor

Verighetele de nunta sunt bijuteriile care vor fi purtate in fiecare zi, la orice eveniment. Asadar marimea acestor doua inele trebuie sa fie aleasa in primul rand in concordanta cu lungimea si latimea degetelor. In primul rand trebuie sa dea bine aspectual pe inelarul de la mana stanga.

In functie de momentul zilei in care probezi verigheta

Dimensiunea degetelor in latime poate varia de la un moment al zilei la altul. De exemplu, daca este frig afara degetele se pot subtia, insa daca este cald ti se pot umfla mainile. Asadar nu trebuie sa fie fixa, insa nici doarte larga, deoarece poate aluneca dupa deget. Daca verigehetele sunt mai late, va sfatuim sa alegeti cu 0,5 mai mult la marime in functie de fizionomia degetului.

  1. Gramajul verighetelor – un detaliu financiar important

In traditia romaneasca se pune foarte mult accent pe greutatea aurului, ca simbol al bogatiei. Insa aceasta prejudecata nu are nicio implicatie in alegerea modelului si gramajului pentru verighetele de nunta. Singurul motiv pentru care verighetele au un gramaj mai mare decat un inel obisnuit este folosirea indelungata si zilnica a acestora.

alegerea-verighetelor

Cu trecerea timpului metalul se subtiaza si de accea este nevoie de un gramaj optim. Apoi gramajul verighetei pentru mire poate fi mai mare decat cel pentru verigheta miresei. Este normal avand in vedere aspectul unei maini masculine si cel al unei femei.Gramajul verighetelor variaza in functie de dorinte, pot cantari 7 grame, 8 grame sau chiar 11 grame fiecare.

  1. Confortul purtarii verighetelor – un detaliu important zi de zi

Atunci cand te-ai decis asupra latimii, gramajului, formei verighetelor de nunta trebuie sa mai tii cont de un ascpect foarte important si anume confortul. Unele modele de verighete pot fi taioase pe margini ceea ce va duce la ranirea degetului, a fetei cand iti vei duce mana pe fata. Atunci poti opta pentru un model cu margini rotunjite. Un alt aspect poate fi incorporarea de strasuri sau diamante. Acestea agata si poti observa ca iti vei strica mai multe haine. Insa daca diamanatele sunt slefuite bine si date cu o solutie speciala nu vor agata. Discuta cu bijutierul in privinta acestui aspect.

  1. Design-ul verighetelor

In functie de personalitatea cuplului

Verigheta este o bijuterie, asa cum am mai spus si mai sus, care va fi purtata zilnic, asadar trebuie sa se potriveasca perfect cu stilul de viata al celui care o poarta. Indiferent daca vorbim de mire sau de mireasa, acestia formeaza un cuplu care in timp si-au definit o personalitate comuna cu mici diferente. Asadar, pentru un cuplu nonconformist se va alege un design deosebit, verighete gravate poate. Pentru un cuplu cu o personalitate luxurianta, al caror membri le place sa fie in pas cu moda, se va alege un design in tendintele actuale. Insa, pe de alta parte, cuplul clasic va alege verighete cu un design simplu si elegant, care nu se demodeaza in timp.

14 likes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *