Navigare pe internet – Cum să reduci „timpii de așteptare”

Atunci când laptop – ul/calculatorul nu funcționează la capacitate optimă, apar o serie întreagă de probleme pentru utilizator. De câte ori nu va-ți simțit stresat atunci când lucrați la PC și efectuarea de operațiunii necesită un timp de așteptare enervant? Pierdeți timp, se creează o stare de nervozitate și scade puterea de concentrare asupra a ceea ce doriți să faceți, fie că este un joc, navigare pe internet sau simpla vizionare a unui film.
Un calcul simplu (pur teoretic):

O persoana tânără petrece într-o zi obișnuită 3 ore în fata calculatorului. In aceste trei ore efectuează un număr aproximativ de 800 de operațiuni diverse (o medie de 4 operațiunii pe minut). Dacă 500 dintre aceste 800 de operații necesită un timp de așteptare mediu de 3 secunde rezultă ca tânărul nostru pierde 1500 de secunde in 3 ore. 1500 sec = 25 de minute/ pe zi pierdute așteptând să se deschidă aplicațiile sau paginile de net.
In 7 zile rezultă 175 de minute = aprox. 3 ore pierdute pentru acest timp de așteptare.

Află și despre: Totul despre transformarea digitală

In realitate însă, cu cât sistemul de operare este mai vechi si are mai multe programe instalate (mai ales daca sunt mai multe programe instalate care fac același lucru, ex. doi antiviruși), cu atât acesta va avea performante mai scăzute. In plus, toate aceste programe fac PC – ul să se încarce foarte greu la pornire, câteodată fiind necesare până la 4 minute, timp in care nu se poate face, practic,  nimic.
Adăugați si faptul că atunci când navigați pe internet, pierdeți timp închizând reclame care vă sunt afișate „cu forța” iar un mic virus sau program nedorit isi face loc si ajută la încetinirea calculatorului  ne dăm seama că de fapt ceea ce trebuia să fie o plăcere, este de fapt o „luptă”.

Motivul pentru care de cele mai multe ori însă, acest timp de așteptare nu se simte, este pentru ca suntem prea cuprinși de ceea ce facem. Dezamăgirea celor 5 secunde așteptate trece imediat ce pagina se încarcă si conținutul este afișat. Si uite așa expresia „au trecut 3 ore de parcă au fost 20 de minute”, devine tot mai familiară.
Trebuie avut in vedere însă, si acest aspect pentru ca o navigare pe internet si/sau efectuarea oricăror operații să aibă „timpi morți” foarte scurți.

0 likes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *