Rujuri de primăvară – Cele mai bune idei de rujuri

Rujuri de primavara – selecția mea de rujuri, nuanțe deschise sau pastelate pentru primăvara acestui an.

Salutare gagicus! Pentru azi am pregătit un articol ușurel, pe care l-am sincronizat cu filmulețul “Truse Sleek de Primăvară”, pe care îl puteți viziona la sfârșitul acestui post (joi va fi disponibil).

Pentru fiecare anotimp, am o anumită preferință legată de produsele folosite într-un machiaj. Și nu neapărat destinația, textura sau finish’ul lor, ci mai ales culoarea.

Ca să fiu sinceră, primăvara este anotimpul pe care-l prefer cel mai puțin când vine vorba de alegerea culorilor. Această perioadă este dedicată nuanțelor pastelate, deschise la culoare, implicit, nu foarte pigmentate.

Principiul machiajului de primăvară elenesc, constă în:

  • ten flawless (atât cât se poate) și contur subtil. Respectiv, aleg un alfabet-cream sau un fond de ten cu acoperire mică/medie, anticearcăn și corector cu acoperire mare, o pudră nițel mai colorată și contur-cremă. De cele mai multe ori, lipsește blush’ul, iar iluminatorul este destul de discret.
  • sprâncene dramatice, pe care le pot încadra ușor în restul machiajului preponderent discret.
  • pentru ochi folosesc nuanțe deschise, pastelate, un iluminator cu finish satinat, tot tacâmul fiind completat de o linie de tuș (vezi să nu) maro, la fel ca și rimelul. Un creion nude pe waterline, cel mai bun moment al anului pentru a-l pune în valoare.

Vezi și: Despre trusa Ultra Matts V1

Rujuri de primavara

În sfârșit, am ajuns și tema articolului de azi. Când vine vorba de rujuri de primavara, mă orientez din nou, spre nuanțe deschise, eventual pastelate (din astea am destul de puține). Pentru un echilibru plăcut al machiajului, că să nu arăt ca vreun niscai răposat, închid un pic nuanța rujului cu un creion de buze.

V-am plicitisit nițel cu aceste detalii, pentru a vă crea o idee despre stilul de machiaj ales într-un astfel de anotimp. Doresc, de asemenea, să fac și câteva filmulețe, prin care să surpind spusele de mai sus și să vă arăt cum mă buiesc în perioada asta.

Rujuri de primavara – Sleek

Petal – face parte din colecția veche de rujuri Matte Me, despre care v-am vorbit aici. Este un ruj roz pastelat, cu subton rece. Este una dintre culorile care trebuie “închisă” cu ajutorul unui creion, pentru a nu spălăci machiajul.

Următoarele trei nuanțe sunt lansate în luna februarie a acestui an și fac parte tot din colecția “Matte Me”. La fel ca toate culorile deschise Matte Me, nu se aplică foarte uniform, dar sunt pigmentate și destul de rezistente.

  1. Apricot Blooms – este probabil nuanța mea preferată din cele trei. Este un corai foarte feminin, discret chiar aș spune. Spre deosebire de Party Pink de la același brand, nu este neon.
  2. French Fancy – este un “toned-down” roz, de intensitate medie. În limbaj elenesc înseamnă că este o nuanță de roz sigură, care nu te va transforma într-o păpușă Barbie.
  3. Crushed Lavander – este provocarea dintre aceste rujuri de primavara selectate. Este un lila deschis, cu subton rece. Este genul de culoare care fie “face tot machiajul”, fie te face să arăți ca un mort străveziu.

Ultimele două nuanțe alese fac parte din colecția Matte Me lansată în 2016 (sper că nu greșesc). Sunt departe de a fi pastelate, dar sunt sigure de folosit într-un astfel de look.

  1. Shabby Chic – este un roz cu subton mov, rece. Aș îndrăzni să zic că este o reinterpretare a lui Birthday Suit, având la bază o nuanță de roz și nu una de nude.
  2. Bittersweet – care este probabil nuanța mea preferată din toată colecția Matte Me. Un roz superb cu subton bej/neutru. Tare mi-e frică că o voi folosi în majoritatea look’urilor, în defavoarea celorlalte rujuri de primavara.

Rujuri de primavara – Boys’n Berries

Cu siguranță ați auzit de acest brand, comercializat de către cei de la Makeup Shop. Aceste rujuri sunt foarte bune din punct de vedere calitativ, chiar mai bune decât cele de la Sleek. Deși am achiziționat câteva nuanțe în decembrie, încă sunt în teste și sper eu, ca la sfârșitul primăverii, să le fac review’ul.

Chastity – este un roz pudrat, destul de deschis. Subtonul acestuia bej, îl face mult mai purtabil decât Petal, spre exemplu.

  1. Mera – este un portocaliu cu subton bej. Este probabil cel mai cuminte și feminin corai pe care îl am în colecție.
  2. Sun Girl – este o piersicuță cu subton rece, o culoare destul de conservatoare aș spune, dar foarte frumoasă.
  3. Silhouette – este un nude, cu un oarecare subton cald, o culoare perfectă de zi cu zi.
  4. Destiny – este și el un roz pudrat, cu mult mai intens decât Chastity și un oarecare subton cald.

Vezi aici: Despre trusa In The Mood W7

Alte rujuri de primavara

cele-mai-faine-rujuri-de-primavara-mai-faine-rujuri-de-primavara

Am selectat încă patru produse pentru acest anotimp, pe care le folosesc în momentul în care nu vreau un ruj longlasting pe buze. Produsele menționate anterior necesită ceva răbdare și atenție la aplicare, eventual uzul unei pensule. Și cum nu întotdeauna am timp pentru asta, apelez la una dintre următoarele culori.

Beauty Approved – face parte din colecția Matte Matte Matte de la Essence. Este un nude cu ceva subton roz și finish velvety. Review’ul acestei colecții este prioritar pentru mine, deoarece observ că multe fete au alte așteptări de la acest tip de produs.

  1. Istanbul – este un Soft Matte Lip Cream de la NYX, un produs similar celui enunțat mai sus. Este un roz foarte deschis, asemănător cu Petal de la Sleek și finish velvety. Și pe acesta îl “ajut” cu un creion mai închis.
  2. Le Nu – este un produs YSL și v-am vorbit despre el aici. Este un nude clasic, cu subton cald, o opțiune sigură în momentul în care nu știu ce să asortez la machiajul ochilor.
  3. Angel – este un clasic de la MAC. Un nude cu subton roz, ce seamănă destul de mult cu cel menționat anterior. Este probabil una dintre culorile pe care o voi reachiziționa în momentul în care o voi termina.

Ei bine gagici, acestea sunt alegerile mele în materie de rujuri, pentru această primăvară. Așa cum am menționat la începutul articolului, sper să reușesc a face câteva filmulețe cu un machiaj primăvăratec.

Vă invit să vizionați și video’ul (vine joi!) în care v-am vorbit despre trusele Sleek selectate pentru acest anotimp (pentru că am o colecție modestă din care să aleg).

0 likes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *