Review Trusa de Contur NYX – Highlight & Contour Pro Palette

Trusa de contur NYX – Highlight & Contour Pro Palette a devenit unul dintre cele mai faimoase produse. Oare de ce?

Cu scuzele de rigoare că am scris un titlu lung cât denumirea unui tratat de medicină, vă urez binețe și toate cele bune pentru suflet.

Articolul de azi l-am dedicat unui produs marca NYX, care a devenit faimos, într-un timp foarte scurt de la lansare. Ca un beautyblogger de treabă ce sunt, vin și eu cu review’ul trusei de contur Highlight & Contour Pro Palette, la mai bine de un secol de la lansarea acesteia.

Review trusa de contur NYX

Ambalaj: este constituit dintr-o cutie simplă, de carton. Fața acesteia este parțial decupată, pentru a permite expunerea trusei de contur.

Iată câteva dintre detaliile imprimate pe spatele cutiei:

  • un fel de face-chart, unde este detaliat un așa-zis contur. Chestie care mi se pare nițel cam ciudată, având în vedere că nu tuturor ni se potrivește această schemă.
  • sub acest face-chart, găsim un fel de “legendă” care să ne ajute la înțelegerea teoriei explicate în poză. Treaba asta este scrisă în limbile engleză, franceză, germană și olandeză.
  • logo-ul NYX, denumirea trusei în mai multe limbi străine, o descriere a trusei în limbile engleză și franceză, lista de ingrediente și site-ul oficial.

Află și despre: Trusa Ultra Matts v1

Pe lateralul cutiei, avem detalii despre producător și distribuitor, termenul de valabilitate (6 luni de la deschiderea ambalajului…vezi să nu), faptul că ambalajul este reciclabil și produsul este Cruelty Free, precum și un cod de bare. De obicei, anumite detalii ale ambalajului, pot diferi în funcție de țara în care produsul este distribuit.

Carcasă: este făcută dintr-un plastic destul de rezistent, dar căruia nu i-aș testa în mod deosebit rezistența. Capacul carcasei este transparent și are imprimat pe el greutatea pastilelor (8*2.7gr), logo’ul NYX și denumirea trusei.

Pe spatele trusei este atașat un sticker negru, iar cu cerneală albă, sunt imprimate codul trusei (HCPP01), denumirea trusei în toate limbile Babilonului, codul culorilor și denumirea lor, precum și detaliile prezentate pe lateralul cutiei din carton.

review-trusa-de-contur-nyx-Highlight-&-Contour-Pro-Palette

Trusa este construită pe sistemul “click-in” cu refill’uri. După o cercetare atentă cu BB, am ajuns la concluzia că în ea poți stoca și fardurile din colecția veche de la Kiko.

Culori: avem opt pastile în diferite nuanțe, dispuse pe două rânduri.

Primul rând este constituit din patru iluminatoare:

  • HCPS01 Ice Queen este un alb pur cu reflexii argintii și finish satinat.
  • HCPS02 Soft Light este un bej cu subton roz și finish mat.
  • HCPS03 Cream este un bej cu subton galben și finish mat.
  • HCPS04 Nectar este un bej cu subton auriu și finish satinat.
  • Al doilea rând este alcătuit din patru pudre de contur:
  • HCPS05 Tan are finish mat.
  • HCPS06 Toffee este un caramel cu un subtil finish satinat.
  • HCPS07 Sculpt este un taupe cu subton roz și un subtil finish satinat.
  • HCPS08 Hollow este o ciocolată cu un subtil finish satinat.

Este foarte important de precizat, că unele pudre de contur au un oarecare subton portocaliu, de diverse intensități, ceea ce le face destul de tricky de folosit.

Swatch trusa 

Pentru a face swatch’urile, am aplicat produsul cu un aplicator cu burețel și am îndepărtat surplusul cu o pensulă, pentru a “imita” mișcarea firească de blending impusă de produsele pentru conturare.

Review despre trusa de contur NYX

Trusa de contur NYX a devenit, fără îndoială, unul dintre cele mai faimoase produse ale acestui brand. Înainte de a scrie acest review, am dat târcoale pe Internet, pentru a citi și impresiile altor persoane.

M-a surprins faptul că multe dintre review’uri ajung la aceeași concluzie: nu vei putea folosi toate culorile din această trusă. Având în vedere că fiecare din noi avem culori și subtonuri diferite ale pielii, doar anumite nuanțe se vor potrivi.

Cred că și cei de la NYX au conștientizat treaba asta, probabil acesta fiind motivul pentru care trusa este făcută pe sistem refill. Încerci culorile, vezi ce nuanțe îți plac/ți se potrivesc și recumperi doar ceea ce dorești.

Iată ce culori folosesc sau nu din trusa de contur NYX și de ce:

  • Ice Queen este un iluminator extrem de puternic, foarte pigmentat. Are un glow superb și o textură destul de “untoasă”, fără a lăsa un aspect mânjit. Chichița cu acest iluminator, constă în faptul că se extinde extrem de mult la blend și nu devine “pierdut”. Ai nevoie de extrem de puțin produs, o presiune foarte ușoară pe pensulă și o aplicare extrem de precisă, dacă nu vrei să arăți ca o ghirlandă de Crăciun.
  • Soft Light și Cream le foloses, în combinație cu anticearcănul Liquid Camouflage de la Catrice. Împreună, fac cel mai mișto mix, atât pentru acoperirea cearcănelor, cât și ca bază pentru farduri.

Aplic anticearcănul, atât pe zona de sub ochi, cât și pe pleoape. Întind bine cu o pensulă și pe urmă absorb surplusul cu un Beauty Blender. Ulterior, fixez toată treaba cu un mix făcut din cele două nuanțe prezentate mai sus, pe care le aplic cu un burețel triunghiular…uscat.

Vezi aici: Despre trusa In The Mood de la V7

Anticearcănul rezistă toată ziua, fără a se aduna sau a dispare, iar fardurile se blenduiesc extrem de ușor și se aplică impecabil.

  • Nectar îl folosesc pentru iluminarea zonei de sub ochi. Asta presupune o acoperire impecabilă a cearcănelor și este un procedeu care atrage destul de mult atenția asupra zonei ochilor. De aceea, îl folosesc mai rar, la un machiaj mai special.
  • Toffee îl folosesc pe post de bronzer, cu intenția de “a pregăti terenul” pentru efectuarea conturului propriu-zis. Uneori îmi iese șmecheria, de cele mai multe ori nu prea. Dar asta este din vina mea, că pun prea mut produs și apăs prea tare pe pensulă.
  • Sculpt este pudra mea preferată pentru contur, datorită acelui subtil subton taupe. Se aplică imprecabil, fără a mânji și rezistă destul de bine peste zi.
  • Celelalte două pudre de contur nu le folosesc. Atât datorită subtonului portocaliu, cât și a nepriceperii mele în folosirea unor nuanțe atât de “tari” pentru contur.

Concluzie

Highlight & Contour Pro Palette este un “must-try”. Vedeți ce nuanțe vă plac/vi se potrivesc și pe urmă cumpărați doar refill’urile. Un “must-have” nu aș numi-o, doar pentru faptul că există o șansă extrem de mică să vi se potrivească toate culorile.

Culorile se aplică bine și au o pigmentație medie (cu excepția primului iluminator, care este o bombă de glitter). Deși au oarecare fall-outs’uri, acestea nu reprezintă un dezavantaj, atât timp cât scuturați pensula înainte de a le aplica.

Pudrele de contur rezistă destul de bine peste zi, pierzându-și destul de greu din pigmentație. Iluminatoarele dispar mai rapid de pe ten, excepție făcând momentul în care sunt aplicate peste o bază cremoasă. Nu înțeleg totuși, de ce o numesc o “pro palette”. Eu, ca make-up artist, nu aș folosi-o într-un machiaj profesional, mai ales că există brand’uri cu produse dedicate acestui scop, mult mai bune.

Pe site’ul oficial, găsiți trusa goală la 15 dolari, iar eu aș umple-o doar cu nuanțele care îmi plac, pentru 5 dolari/pastila. Tot acolo, veți observa că puteți alege din 12 nuanțe disponibile. La momentul scrierii acestui articol, trusa Highlight & Contour Pro Palette de la NYX, nu era disponibilă pe site-ul celor de la Makeup Shop România. (155 lei)

6 likes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *