Merita cumparata o friteuza pe gaz?

Friteuza este un echipament des utilizat in bucatarie, alegerea ei fiind un detaliu foarte important. Utilizarea unei friteuze normale sau unei friteuze pe gaz se realizeaza in acelasi mod, prajirea in friteuza fiind posibila cu o cantitate de ulei considerabila (5-6 cm) chiar daca adancimea cuvei este mult mai mare. Asadar, alimentele plutesc intr-o cantitate mare de ulei incins indiferent daca este o vorba de friteuze pe gaz sau friteuze electrice.

Capacitatea de prajire a unei friteuze pe gaz este aceeasi cu cea a unei friteuze electrice. Cantitatea de cartofi prajiti este aceeasi in ambele cazuri. Ca diferenta intre ceel doua se remarca pretul. Spre deosebire de friteuze pe gaz, friteuzele electrice sunt mai ieftine fiind adecvata pentru un volum mic sau mediu de preparate.

Pentru ce sunt recomandate friteuzele pe gaz?

Categoria friteuze este cea recomandata pentru pregatirea unui volum mai mare de produse, in special cartofi prajiti.

Aceste friteuze pe gaz au un pret mai ridicat fata de cele electrice, insa costurile de functionare sunt mai reduse existand astfel un echilibru financiar. Costurile de service la aceste friteuze pe gaz sunt mai ridicate din cauza verificarilor de la sistemul cu gaz.

O problema des intalnita la aceste friteuze pe gaz este cea in care se realizeaza incingerea uleiului, ceea ce le ofera un dezavantaj fata de friteuzele profesionale. Transferul rapid al caldurii la ulei conduce la arderea acestuia si degradarea calitatii acestuia. Resturile de mancare se ard si se depun pe fundul friteuzei. Astfel cantitatea de ulei folosita devine imposibil de utilizat a doua oara.

Pentru a evita aceasta problema, producatorii au creat celebrele friteuze pe gaz cu fundul plat si acele friteuze pe gaz cu un compartiment de depozitare a resturilor. Unele modele au incorporate si un sistem de filtrare a uleiului prin care dupa fiecare utilizare cantitatea de ulei este filtrata si pompata inapoi in cuva.

Pentru mentinerea in stare buna a acestor friteuze pe gaz si nu numai, este necesara spalarea compartimentelor pentru gatit si a accesoriilor incluse. Se recomanda utilizarea detergentului de vase si un burete neabraziv pentru a nu deteriora suprafetele curatate. Degresarea periodica cu detergent a cuvelor de parjire intre schimburile de ulei va inmuia grasimea si va permite astfel sa fie indepartata mult mai uso

11 likes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *