Proiectul din Dubai pentru cea mai inalta cladire din lume, inceput in 2003

Cea mai inalta cladire din lume a fost inaugurata in Dubai la inceputul acestui an. Dubaiul se poate lauda cu inca o achizitie impresionanta, cea mai inalta cladire din lume construita vreodata: 828 metri. In Dubai, impresioneaza in mod deosebit indraznetele structuri si realizari arhitectonice, insa acest zgarie-nori gigant, de 1,5 miliarde de dolari, a impresionat fiind un subiect potrivit pentru cartea recordurilor. Fiind cea mai inalta cladire din lume a devenit un simbol al Dubaiului si al lumii arabe.

Dotat cu un impresionant numar de etaje, 160 la numar, care au inghitit, cu fundatie cu tot, 330.000 de metri cubi de beton si 31.400 tone de otel, Burj Dubai se ridica intre desert si mare ca un gigant obelisc modern. Certificata ca fiind cea mai inalta cladire din lume, Burj Dubai iti ofera de la etajul 124 un peisaj mirific, unic care eclipseaza situatia economica actuala de la nivel mondial. Investitorii si compania care s-a ocupat de ridicarea cladirii si-au propus sa pastreze sub mister detaliile tehnice si inaltimea exacta a cladirii, lucru care a fost respectat pana la inaugurarea acesteia.

Planurile initiale ale proiectului

Planurile initiale ale proiectantilor urmareau sa nu fie cu mult prea inalta fata de alte cladiri impresionante considerate cele mai inalte cladiri din lume deja existente, precum cele din Chicago sau Taipei. Intr-un final, inaltimea cladirii a fost depasita cu 300 de metri fata de cea initial stabilita, reusind sa depaseasca recordurile din cartea recordurilor.
Devenind cea mai cunoscuta cladire din lume datorita faptului ca este cea mai inalta cladire din lume, Burj Dubai inglobeaza peste 1100 de apartamente intr-o arhitectura impresionanta.

Vazuta ca fiind o minune a arhitecturii moderne cladirea include numeroase birouri, magazine, restaurante si etajele inferioare reprezinta un hotel de lux extrem de scump. Cladirea se considera o adevarata inovatie si se asteapta ca statul de cea mai inalta cladire din lume sa si-l pastreze mjulti ani de acum incolo.
Printre specialistii care au contribuit la ridicarea impresionanatei arhitecturi se numara si un roman, Cristian Gavrilescu, care si-a investit priceperea si talentul in acest proiect.

Proiectul de mare anvergura a luat fiinta in 2003, iar constructiile au demarat in 2004 necesitand o cantitate de aluminiu echivalenta cu cea utilizata la construirea a cinci aeronave Airbus A380.

Considerat un centru al puterii financiare si universul oamenilor cei mai bogati din lume, Dubai reuseste sa impresioneze prin opulenta si lux, prin cladiri impozante si proiecte de viitor indraznete. Dupa inaugurarea acestei cladiri, considerata cea mai inalta cladire din lume investitorii au anuntat ca nu se opresc aici. Acestia isi doresc ca pe viitor sa ridice o cladire mai inalta decat aceasta, stabilindu-si ca scop depasirea propriului record.

0 likes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *