Totul Despre Testele de Inteligenta Online

In societatea contemporana boala secolului este stresul. Traim intr-o lume agitata, dezorganizata, cu multe probleme, intr-o lume in care nu avem timp decat pentru a ne enerva si pentru a ne stresa.

Dupa cum bine stim stresul se acumuleaza si lipsa de relaxare afecteaza atat organismul din punct de vedere fizic, cat si starea de spirit si psihicul. In urma unor studii realizate recent, specialistii in psihologie au determinat faptul ca stresul influenteaza si afecteaza nivelul de concentrare al creierului si implicit nivelul de inteligenta.

Din acest motiv psihologii au creat in mod special o serie de teste de inteligenta online pentru ca nivelul de concentrare si de inteligenta sa poata fi determinate mult mai usor.

Ce determina testele de inteligenta online?

Aceste teste de inteligenta online au fost special concepute pentru a determina rata inteligentei pe categorii de varsta. Aceste teste de inteligenta online pot fi realizate de persoane de toate varstele, putand fi folosite de persoane cu varste cuprinse intre 9 si 70 de ani, fiind teste universale si adaptate oricarui tip de categorie de varsta.

Acesta categorie de teste de inteligenta online a fost promovata printr-o campanie la nivel national numita “ teste de inteligenta online pentru cei mici si cei mari”.

Campania a fost demarata cu scopul de a realiza un sondaj prin care sa fie stabilit un procent de inteligenta, un procent in urma caruia sa fie realizat un top al celor mai inteligente tari din Uniunea Europeana.

Aceasta campanie este un proiect European prin care s-a urmarit stabilirea celui mai ridicat nivel de inteligenta la nivel national valabil pentru tarile europene.

Aceste teste de inteligenta online incearca sa urmareasca cateva aptitudini precum: perspicacitatea, gandirea matematica, logica si rationamentul, atentia distributiva si capacitatea de a reactiona in situatii stresante sau sub presiunea timpului si capacitatea de a se adapta la nou.

Marile companii si corporatii care detin departamente de resurse umane si de recrutare utilizeaza astfel de teste de inteligenta online pentru a evalua candidatii printr-un preinterviu utilizat ca si etapa de selectie a CV-urilor primite de specialistii in resurse umane.

In acest fel rezultatele testelor impreuna cu analizarea CV-ului reprezinta primul pas din procesul de selectie realizat de angajatori.

0 likes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *