Îmi doresc un telefon nou

Tehnologia evoluează, asta-i clar. Anul trecut în mai mi-am luat primul smartphone, un HTC Desire S mai exact. Sunt foarte mulțumit de el, dar parcă aş vrea altceva.

Cel pe care-l am acum are ecran de 3.7 inchi, destul de mare. Dar aş vrea ceva un pic mai mare. Aşa că m-am reorientat spre un Google Nexus. De ce am făcut asta, deşi spuneam printr-un alt articol că mi-aş dori un One X ? Pentru că aş vrea să fac o schimbare. Sunt obişnuit cu HTC-ul, cunosc interfața şi meniul, am butonat şi alte modele d-ale lor în afara celui pe care-l am eu. Mi-au trecut prin mână şi Cha Cha, si One X, şi Wildfire S, si Desire.

Am butonat deasemenea şi nişte Samsunguri la viața mea. Ce mi-a plăcut la ele ? Interfața. Designul telefonului şi al pictogramelor. Ştiu, poate sunt nişte chestii minore, dar mie mi-au plăcut la nebunie. Cu Google Nexus n-am apucat să mă joc decât foarte puțin, vreo 10 minute, dar mi-au fost suficiente ca să-mi dau seama că-mi doresc un asemenea terminal.

Designul m-a cucerit. Are cocoaşa aia din partea inferioară a telefonului specifică telefoanelor făcute de Samsung,  şi spatele, care chiar dacă este din plastic, este dintr-unul de bună calitate, dur, ce nu lasă impresia de ieftinăciune. Chiar dacă este mare stă bine în mână, nu alunecă şi nu este greu deloc.

Ecranul mare, 4.65 de inchi cred că este suficient pentru ce am eu de gând să fac cu el. Şi cei 3.7 pe care-i are Desire S-ul sunt suficienți, dar dacă e loc de mai bine, de ce nu ? Îmi place că vine cu Android 4.0 Ice Cream Sandwich şi cu procesor dual-core la 1,2GHz, mai mult decât suficient pentru jocurile pe sistemul ăsta de operare. Am menționat asta pentru că din toamnă vreau să dau drumul la un proiect şi mi-ar trebui un telefon ceva mai performant.

Modul de aranjare al meniului, diferit față de 2.3, este interesant. Am observant că nu are decât 5 ecrane, față de 7, cât are HTC-ul meu, dar nu cred că asta este un impediment. Oricum nu reprezintă asta un minus. Poate m-ar deranja jack-ul pus în partea inferioară a telefonului, eu fiind obişnuit cu el aşezat în partea de sus, dar m-aş putea obişnui cu lucrul ăsta.

Mă aşteptam totuşi să aibă o cameră foto ceva mai performantă, dar cred că şi cea pe care o are telefonul este ok. N-am încercat-o, singurele poze făcute de telefon pe care le-am văzut sunt alea pe care le-am găsit pe net. Dar aia să fie ultima problemă. Ah, şi având în vedere că are un ecran mare cred că ar fi greu să-i găsesc o husă adecvată. Dar nu-i panică.

Citeam despre telefoane şi  pe www.computerblog.ro, pentru că na, e bine să te documentezi înainte de-a cumpăra un gadget, şi-am găsit un review foarte bun făcut telefonului, dar şi informații despre ce am eu acum. Am găsit chestii mişto, interesante, deloc greoaie, pe înțelesul tuturor, nu neapărat despre telefoane în particular, ci despre gadgeturi în general. Îmi place.

notă: acest articol face parte din campania desfăşurată de www.computerblog.ro prin intermediul Blogal Initiative.

p.s.: dacă ar fi să câştig acest telefon, am să scot HTC Desire S-ul la la licitație pe blog. licitație pe care am de gând s-o închid pe 31 ianuarie 2013, pentru a mă asigura că strâng suficienți bani. pe 1 februarie 2013 voi dona toți banii pe care-i primesc unei persoane care cu siguranță va avea nevoie de ei. dar despre asta mai târziu.

0 likes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *