Jocuri româneşti

Am găsit în Market 3 joculeţe interesante făcute de români. Cum sunt desul de simple, am să vorbesc despre ele într-un singur articol. Aş putea să le fac separat, dar aş avea prea puţin de scris.

Primul este Te crezi deştept şi poate fi luat de aici gratis. Este un fel de Vrei să fii miliardar. Întrebarea şi 4 variante ajutătoare plus 3 vieţi. Cam asta ar fi de spus despre el. Deci, dacă te crezi deştept bagă niste cultură generală în metrou, în autobuz sau în locurile în care intră de regulă o singură persoană .

Din comentariile citite de cei ce l-au jucat mai mult ca mine, am înţeles că ar fi cam puţine întrebări sau că unele dintre ele se repetă. Nu l-am jucat într-atât de mult încât să-mi dau cu părerea, dar eu aş bagă nişte updateuri care să-ţi permită să joci în funcţie de domeniul preferat: sport, religie, literatură etc.

Al doilea este Geogratie şi poate fi descărcatdeasemenea gratis din Market. După cum îi spune şi numele, jocul este despre geografie doar că se bazează pe capitale. Ăsta este şi mai simplu ca cel de sus. Şi aici aş adauga niste râuri, niste lanţuri muntoase, nişte chestii legate de înălţimile munţilor.

Al treilea este Spanzuratoarea şi este jocul clasic pe care toţi l-am mâzgălit la spatele caietului în şcoala generală sau în liceu. Unii dintre noi chiar şi în facultate. Opţiunile de joc pe care le ai sunt fie împotriva sistemului fie împotriva unui prieten. Este primul joc românesc ce-ţi permite jocul de dublu pe acelaşi telefon. Probabil şi altă variantă făcută de străini îţi oferă posibilitatea asta, dar eu vorbesc acum strict de jocuri făcute de români pentu români.

Deşi sunt jocuri mici, îmi place că şi românii se străduiesc. Unii se descurcă admirabil, lucru care nu poate decât să mă bucure. Aştept cu nerăbdare şi alte update-uri, pentru diversitatea jocurilor.

Jandarmii “gândeşte” cu pulanu’

După articolul lui Piticu (care nu cred că este doar un can can ieftin de tragul traficului) şi după pulanele primite gratis pe cârcă sâmbătă seară, sunt din ce în ce mai convins că jandarmii nu acţionează decât după cum le dictează pulanu’. Ei nu fac diferenţa dintre un bătrân şi un golan de peluză; ei nu fac diferenţa dintre un copil şi unu’ care se pregăteşte să dea cu sticla incendiară.

Voi aveţi impresia că oamenii care strigă “Jandarmeria fute România” sau “Cea mai proastă meserie este la jandarmerie” sau “Asasini, gabori asasini” sau “Pui o caşchetă, pui un pulan, pui un căcat şi iese un jandarm” sunt toţi veniţi direct de pe stadion ? Aveţi o impresie proastă în cazul ăsta. Am fost şi sâmbătă şi duminică la proteste, şi am văzut la Universitate oameni care nu au nici în clin nici în mânecă cu golanii care rup bordurile şi aruncă cu ele după maşina de pompieri pentru că aşa înţeleg ei democraţia. Dar pentru că jandarmii au premeditat toate luptele de aseara o spun fără nici o urmă de remuşcare: îşi merită fiecare pietră luată-n cap. Să nu vă aud că “sunt şi ei oameni, şi-şi fac meseria, au copii acasă, au primit -25% salariu” sau căcături de genul ăsta, că ajugeţi în spam. Tocmai că sunt români, şi au -25% salariu şi au copii acasă şi familii ar trebui să facă diferenţa dintre golanii puşi pe distrugere şi protestatarii care îşi exprimă nemulţumirile.

Domnu’ şef de turmă de la jandarmerie, da’ cu bătrânul ăsta ce-aţi avut ? Sau cumva crezi dumneata că săracu’ a venit tocmai din Teleorman, cu un Molotov în pălărie, ca să vă dea vouă foc ? Ah, Ciutacu are nişte întrebări pentru dumneavoastră. Sau nici acum nu credeţi că sunteţi pregătit să răspundeţi la ele ? Păi atunci de ce dracu’ nu vă daţi demisia (asta ca să-l parafrazez pe mai sus numitul) ? Am şi eu una, dar doar dacă pulanul dumitale îmi permite: dacă huliganii au plecat dinspre Universitate spre Unirii, de ce dinspre Unirii n-au plecat alte efective de jandarmi, ca să-i prindeţi pe ăia la înghesuială şi să-i încingeţi ? Se cam leagă cu ce-a zis Piticu.

Tare mult mi-ar plăcea să stau de vorbă cu un jandarm. Dar nu chestii de genul: “Nu mai da futu-ţi pe mă-ta-n gât de prost că n-am dat cu pitre, doar te-am filmat cum dai ca animalu’ în nişte oameni nevinovaţi !”, ci chestii de genul: “Domnul Cum Te-o Chema, eşti fericit când baţi bătrâni ? Dormi bine noaptea ? Nu ţi-e ruşine să te uiţi în oglindă şi să te gândeşti că nu eşti decât o bestie cu chip de om ? Dar cu salariul cum stai ?”

0 likes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *