Tipuri de Ten – Lectia Nr 1

Prima lectie importanta in cosmetica o reprezinta ce tipuri de ten exista.

In aceasta faza vom invata sa recunoastem la ce tip de ten apartinem si incepem sa cunoastem tratamentul specific pentru acesta.

Pielea este organul cel mai mare al corpului, un organ de aparare si protectie a altor organe.

Cunoasterea propriului tip de piele este importanta nu doar pentru cunoasterea mai buna, dar si pentru a sti ce produse sa alegem si ce produse cosmetice se potrivesc. Alegerea gresita [pate afecta calitatii pielii dvs nu doar machiajului. Daca exemplu, daca folosim un fond de ten care nu este adecvat, cu o cantitate excesiva de silicon, riscam sa marim porii pielii, sau un fond de ten pudra nu este potrivit pentru tenul uscat.

Citește și despre: Cele mai recomandate rujuri de primăvară

Exista 4 tipuri fundamentale de ten care sunt usor de recunoscut:

  1. Tenul gras, necurat
  2. Tenul uscat
  3. Tenul mixt
  4. Tenul normal

Tenul gras: pare stralucitor, uleios, cu pori dilatati, poate prezenta si acnee sau puncte negre. Recunoasterea si folosirea produselor specifice este importanta si se incearca echilibrarea activitatii exagerate ale glandelor sebacee, cu atentie speciala pentru curatarea fetei. Aceste tratamente specifice pentru tenul gras vor atrage avantaje majore si pentru machiaj, care va fi de durata mai lunga si omogena.

Tenul uscat: pare un pic dura, inelastica, uneori crapata, acompaniata de o stare imbatranita a pielii. Pielea uscata apare atunci cand rezerva intracelulara de apa este redusa. Pentru tratarea acesteia,

cele mai bune produse sunt cu siguranta cremele foarte hidratante si nutritive cu acid ialuronic, colagen, dar si pe baza de uleiuri cum este cel de jojoba sau unt vegetal, cum este untul shea.

Tenul mixt: aceasta piele are atat caracteristicile pielii uscate cat si ale celei grase, clasica si faimoasa zona T. Mai grasa pe frunte si nas, mai uscata la obraji. In acest caz, produsele cosmetice potrivite sunt cremele care normalizeza sebuumul.

Tenul normal: cand toata pielea pare stralucitoare, dar nu uleioasa, compacta si neteda. Si in acest caz se folosesc produse pentru mentinere pentru a nu risca sa se schimbe acest echilibru hidrolipidic.

0 likes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *