Legendele facultăţii

Intâmplarea de mai jos am auzit-o anul trecut, de la un tip, student la Politehnica. Nu ştiu cât este de adevaraă, dar până la urmă orice legendă are un sâmbure de adevăr.

La ultimul sau penultimul examen, treaba era orală. Te duceai lângă profesor, se uita la prezenţa de la curs/seminar, îţi dădea 2 probleme, ştiai să le faci aveai 10. Nu ştiai dar scriai 2-3-5 formule, treceai cu 5. In timpul examenului, unul dintre colegii tipului care mi-a povestit întâmplarea, s-a gândit că-l coafează pe profesor cu o maşină. Un Golf 5. Aşa ca s-a dus încrezator la el, i-a pus cheile pe masa şi i-a spus:

– Domn’ profesor, dacă mă treceţi, maşina este a dumneavoastră.

În secunda următoare, profesorul scoate cheile maşinii sale, un Q7, le pune pe masă, şi-i spune studentului:

– Dacă ştii să răspunzi, maşina asta este a ta.

La păcănele II

După ce m-am lăudat cum trebuie în articolul precedent, hai să vă mai povestesc şi alte cele văzute în orele petrecute acolo. Chestiile sunt random.

  • ştiu că este logic, dar o mai spun şi eu: la jocurile astea de noroc nu bagi decâ banii pe care ții permiți să-i pierzi. 10 lei, 100 de lei, 100 de milioane, nu contează. ideea este să nu joci în speranța că-ți va da aparatul ceva. că s-ar putea să-ți dea doar muie. şansele să prinzi o linie de şeptari şi să iei maximul de bani este mică.
  • nu ştiu cum este prin alte părți, dar în mall vitan bei suc moca . cât poți tu să bagi în tine. atât timp cât bagi bani într-un aparat, bei suc pe gratis.
  • 70% din ăia d-acolo zici că-s frați: ceafă lată, lănțoc de aur gros de câțiva centimetri, privire de “nu maid a bă ‘tu-ți ceafa mă-tii”. ah şi toți au bani spălați cu care joacă. pentru că ăsta este cel mai simplu mod de-a justifica nişte bani spălați: îi joci la aparate. dacă pierzi nu-i nici o nenorocire, speli alții. în schimb dacă ai nimerit speciala şi din 50 de lei ai făcut 5000 de lei, tocmai ce-ai primit o sumă perfect legală.
  • dacă vă tentează să jucați, ideal este să alegeți aparatele care nu funcționează pe principiul “ban pe ban”. să vă explic: bagi 50 de lei într-un aparat şi ai 500 de credite. asta înseamnă ban pe ban. sau bagi 50 de lei într-un alt aparat şi ai 2500 de credite. ştiu, ai mai multe credite dar la aceeaşi bani. dar în al doilea caz stai mai mult, ai mai multe şanse şi în final de distrezi mai mult. ieri spre exemplu m-am jucat cu 10 lei = 500 de credite vreo oră jumate. ajunsesem la un câştig maxim de 1700 de credite, adică vreo 25 de lei. vroiam să joc până la 3000 de credite dar n-a fost să fie.
  • cel mai important este să ştii când să te opreşti. am jucat de 3 ori şi de 2 ori am câştigat. niciodatră sume exorbitante. prima dată, prin clasa a doişpea, vreo 130 de lei şi a doua oară sâmbătă, 60 de lei. aş fi putut să iau mai mult, dar n-avea rost. din moment ce de fiecare dată am înmulțit banii de 6-7 ori, de ce să merg mai departe ?

Cam asta ar fi. Acum sper să nu vă văd dormind cu capul pe butonul de spin, în aşteptarea specialei.

Jos puterea, hai ceilalţi

N-am să discut despre cazul lui, Năstase, mi se pare că Alex “Subiectiv” Mihăileanu a scris două articole de câteva rânduri (unu şi doi), dar care sunt mult mai bune decât toate mizeriile pe care le dau ăştia la televizor.

Am căscat şi eu gura aseară, ca tot românu’, la ce-a păţit domnul “Bombonel”. Aveam de ales între Realitatea, Antena 3, TVR şi restul televiziunilor. Cum toate sunt o apă şi-un pământ când vine vorba de sinucideri în direct, m-am uitat la viitorul OTV, recte Antena 3. Nu există nici un dubiu faptul că ei sunt pro USL oricât s-ar da cu bucile de asfalt pentru a demonstra contrariul.

Comportamentul lor de aseară şi modul de abordare al problemei a demonstrat un singur lucru: direcţia de simpatie este USL. Şi n-ar fi nimic rău în asta dacă n-ar lătra şi n-ar arunca cu căcat în simpatizanţii PD-L (vezi Badea, Gâdea şi restul cum fac ca toţi dracii când vine vorba de B1 sau TVR).

USL o să vină la putere, asta-i sigur. Aştept atunci să văd cum comentează analiştii lu’ peşte faptele partidelor simpatizante. Acum e simplu să-l porcăie pe Băsescu, pe Udrea, pe Boc şi pe ceilalţi portocalii. Sunt curios dacă şi din septembrie în colo o să le fie la fel de simplu. Sunt curios dacă şi după ce-o cădea Băsescu o să le fie la fel de uşor.

Altfel, Badea confirmă încă o dată prostia crasă în care se scaldă. Prostie de care a dat dovadă aseară, când a demonstrat că nu este în stare să prindă o ironie de genul “Acum Năstase ar trebui cercetat şi pentru port ilegal de armă.” spusă pe Twitter. Prietenaş, lasă Twitter-ul că te bate. Lasă-l pentru ăia care au capacitatea intelectuală de-al folosi. Şi apropo, dacă nu-l simpatizăm pe Năstase şi nu ne pare rău de aşa zisa dramă prin care chipurile trece, asta nu înseamnă că suntem băsişti. Asta aşa, ca idee vorbind. Dar se pare că eşti mult prea incapabil pentru a-ţi da seama de lucrul ăsta.

Lăsând la o parte analiştii vieţi şi a lor imparţialitate, aş vrea să vorbesc şi despre ăia de pe Facebook care s-au băşicat şi au început să ameninţe cu unfriend persoanele care urmează să facă băşcălie de Năstase, uitând probabil că el a făcut băşcălie de poporul ăsta pe vremea când era prim ministru. Nu cred că şi-a căpătat degeaba porecla “Năstase 7 case”. Iar grupul ăla de susţinere ce Dumnezo este ? Ce dracu’ oameni buni, uităm chiar aşa toate măgăriile pe care le-a făcut doar pentru c-a fost la un pas să se sinucidă ? Plângem un mafiot ? Pe Nuţu şi pe Sile când urmează să-i sprijinim pe Facebook ?

Sunt curios cine i-a trimis p-ăia mici la Florească să-l sprijine pe Bombo cu pancarte şi cu mesaje anti Băse. Că ei de capul lor n-au fost acolo nici într-un caz. Poa’ să zică oricine orice, eu nu cred că ei s-au înfiinţat acolo pentru că aşa le-a trecut prin cap.

0 likes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *