AmFostAcolo sau AFA sau m-am dus la dracu.

Exista un site asa-zis de turism si numele lui este Am Fost Acolo. In principiu siteul a fost creat pentru a scrie lumea pe unde care si cum au fost, ce pareri au despre pensiuni ,vile, hoteluri etc. Idee salutara intr-o Romanie unde toti vor sa ti-o traga in cur si tu sa-i platesti.

Toate bune pana la un punct: tipul care e si proprietar al siteului a inceput sa faca niste cacaturi care au dus in final la dezbinarea unei comunitati online ,trainica si frumoasa,o comunitate care impartasea idei comune si anume pasiunile pentru turismul de calitate si respectul fata de turist.

  Tipul s-a apucat sa acorde titulaturi membrilor cam ca la MLM-uri. Erai ucenic apoi junior apoi silver, gold si alte tampenii culminand cu titlul de pretor la care nu ajunsese nimeni inca. Treaba statea asa: tu scriai un review despre locatia unde te-ai cazat ,acordand si note desigur iar cititorii iti acordau puncte si eventual lasau si un comment daca vroiau.

Am umblat ceva la viata mea asa ca am ajuns la nivelul gold cand a inceput scandalul. Mizeriile au inceput sa iasa de sub presul AFA(cerii) ca un tomberon care s-a umplut prea tare. Am aflat ca multi dintre useri erau si webmasteri si chiar rude intre ei, banau conturile celui care nu era de acord cu ei, iti dadeau sanctiuni administrative daca nu erai din gasca lor de pupincuristi proslavitori ai adminului sef recte proprietarul siteului, etc etc.

Mai grav era faptul ca sus in varf se afla o mana de oameni, cainii fideli ai sefului pe care ii asmutea asupra ta daca descopereai vreo neregula. Nu intelegeam de ce atata bataie de cap pentru o titulatura care nu iti aducea nici un ban ci doar faima pe site.

De fapt multe locatii, hoteluri, pensiuni, aveau blat cu administratorul siteului si erau astfel ridicate in slavi pensiuni si vile mediocre in defavoarea celor cu adevarat ok. Daca simteau pericolul ca tu ai putea zice ceva ce le-ar putea pune in pericol mica afacere, incepeau sa te contrazica pana izbucnea o cearta on line de toata frumusetea si in final iti inchideau gura(contul) vreo 7-14zile.

Astfel multi membri de valoare ai acestei comunitati au ales sa plece si au ramas in locul lor niste multi juniori care au mers in doua locatii si atat astfel nemaidevenind relevante reviewurile.

Am plecat intr-un final si eu, scarbita de toate la maxim. Puteam sa-l oblig in instanta sa imi retraga scrierile de pe site pe notiv de proprietate intelectuala si drepturi de autor dar mi-a fost prea lehamite sa dau banii avocatului meu in loc sa-i folosesc la altceva.

Sa fie clar: nu ma deranja ca si-a facut o afacere din care castiga bani la greu cu ajutorul nostru ci modul josnic in care a ajuns sa se comporte si micimea sufleteasca de care a dat dovada.

10 likes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *