Un weekend cu Balonul Orange la Alba Iulia

Alba Iulia nu e un oraş în care să se întâmple multe lucruri, evenimente cum ar fi balonul Orange la care să tragi cu ochiul şi care să te lase cu gura căscată, în Alba Iulia nu vin vedete şi nu se organizează niciun festival medieval. Avem puncte istorice de vizitat, dar n-avem turişti. Avem schimbare de gardă austriacă în fiecare zi la ora 12.00 PM, dar avem o mână de vizitatori care-i pozează şi aplaudă. Şi lucrurile astea se întâmplă doar când vremea bună îşi face siesta deasupra “Mekkăi” din Ardeal.

Alba Iulia trage aer în piept weekendul acesta, 11-12 septembrie 2010, având parte de o surpriză pe măsura ţinerii respiraţiei. Ce fel de surpriză? Una aerată. Ca o ciocolată cu senzaţii tari. Orange Romania, Caravana “5 săptămâni în balon”, îşi aduce catrafusele de ridicat în văzduh tocmai în oraşul Marii Uniri.

Balonul Orange va survola Cetatea în zilele de sâmbătă şi duminică, din faţa Casei de cultură a Sindicatelor, între orele 14.00-21.00, iar participanţii la eveniment vor avea ocazia (unică, zic eu) de a se ridica în aer şi a privi coamele oraşului din nacela balonului. Emoţie, aventură, bătăi rapide ale inimii şi multă, multă încântare să fii la înălţime. La propriu!

Află și: Despre SummerWell

Timp de 5 săptămâni, două caravane Orange vor călători prin 10 oraşe din ţară: Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Braşov, Bucureşti, Oradea, Piatra Neamţ, Sibiu, Suceava şi Târgu Mureş.

Balonul va zbura liber prin cele mai frumoase locuri din jurul oraşului tău. Un fotograf şi un reporter de la Adevărul vor fi în nacelă pentru a surprinde aventurile balonului în imagini şi în poveşti surprinzătoare. Te invităm să le descoperi în fiecare săptămână aici, în ziarul Adevărul, pe Facebook sau pe Twitter.

Campania Orange s-a ridicat în aer luni, 30 august, din Bucureşti, iar primele opriri pe traseu au fost făcute weekendul precedent la Braşov şi Sibiu, de unde se vor purta “pe aripile vântului” către: Alba Iulia – Bacău (11-12 septembrie), adică weekendul acesta, Arad-Piatra Neamţ (18-19 septembrie), Baia Mare-Suceava (25-26 septembrie) si Oradea-Targu Mures (2-3 octombrie).

Deşi tremură gleznele sub mine când îmi întind gâtlejul peste balcon, iar când schimb vreun bec la înălţime, îmi răsucesc de trei ori metatarsienele de scară şi apoi le înnod cu ghliţ dublu, gândul la o aventură de tip Jules Verne, la o scară mai mică, bineînţeles, îmi bătuceşte adrenalina şi-mi subţiază sângele de emoţie şi curiozitate. Mă simt ca atunci când, în urmă cu un an, am încercat pentru prima dată senzaţia zborului cu avionul. Am devenit addicted, atât de mult mi-a plăcut. Sper să nu devin addicted şi de Balonul Orange de la Alba Iulia, căci voi fi condamnat de senzaţie să-l urmăresc şi-n celelalte oraşe.

Mă voi înarma sâmbătă cu aparatul foto, cu camera şi cu două-trei guri de adrenalină (numită în Ardeal şi pălincă) şi voi face pasul în nacelă. Înscrierile se fac în orice Orange Shop sau Orange Store (eu o fac în Cetate, aci pe bulevard), completând un talon de participare până cel târziu vineri, 10 septembrie. Mai multe detalii aici.

Vânt bun! Haideţi să fim high cu Balonul Orange!

0 likes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *