Păsărica şi cocoşelul

Când suntem mici, avem multe curiozităţi. De pildă, suntem curioşi să aflăm ce avem între picioare. Este şi normal, eu la 2 sau 3 ani voiam să ştiu ce-mi atârnă bălăngănind în doru’ lelii. Eu, ca toţi copii de altfel, am aflat la vremea respectivă că am cocoşel. Fetiţele aflau că au păsărică. Desigur, nu părinţii noştrii au inventat aceste comparaţii. Probabil şi ei le-au aflat de la părinţii lor care le-au aflat de la părinţii lor şi tot aşa, s-au transmis din guran-n gură mai ceva ca Mioriţa.

Eu am o singură nelămurire: la 3 ani, să afli că ai penis/vagin şi nu cocoşel/păsărica nu mi se pare ceva exagerat, vulgar, deplasat sau ieşit din comun. Plus că aceste comparaţii nici nu prea se potrivesc. Nici unul din aceste organe genitale nu se aseamănă cu animalele respective.

Particip la Webstock

Este prima ediţie Webstock la care particip şi sunt foarte încântat de chestia asta. In primul rând pentru că merg la unul dintre cele mai importante evenimente din online-ul românesc şi în al doilea rând pentru că blogink.ro a ajuns în etapa finala la categoria Bloggers Projects .

Nu știu dacă va fi luat în calcul de juriu, căci a văzut lumina online-ului de curând, dar noi credem în acest proiect și vrem să-l facem cunoscut peste tot. Dacă aveți vreo legătură cu online-ul și vreți să aflați mai multe lucruri de la cei care vor susține prezentările în cadrul Webstock 2012, puteți completa formularul de aici pentru obținerea invitației.

Programul evenimentului îl puteți găsi aici, sunt detaliate toate secțiunile, cu prezentările și subiectele de discuție. Ceea ce am observat eu, și spun asta comparând blogul meu, cu cel despre tatuaje, este faptul că cel care se adresează unei anumite categorii de public, merge mult mai bine. Dacă anul acesta nu va intra în concurs din diverse motive, am curajul să afirm că anul viitor va fi pe podium.

Pentru cei care nu reușesc să ajungă la acest eveniment, există o transmisiune live pe internet, unde veți putea urmări ceea ce vă interesează pe voi. Webstock 2012 este organizat de Evensys in parteneriat cu Vodafone Romania.

Părinţi tâmpiţi II

Am scris aici un caz. Mai jos am să scriu despre un altul asemănător.

Eram la mec la Dristor acum câteva seri. Ştiu, nu-i sănătos să bagi 5000 de kalorii la miezul nopţii, dar asta e. La coadă, înaintea mea, un cuplu de maimuţe dimpreună cu băieţelul rezultat în urma împerecherii. El avea 200 de kile, ceafă de bulgar, d-aia lată cât portiera de la tir şi faţă de Passaris proaspăt băgat la închisoare. Ea avea trăsături ceva mai feminine, nu era cât China, dar din gesturi şiatitudine şi din lasă să se înţeleagă ţărănismul şi comportamentul specific ţăranului de oraş. Copilul era un mini King Kong. Maxim 2 ani şi minim 30 de kile. În loc de degeţele avea cârnaciori de bere iar mânuţele semănau cu nişte baghete de pâine. Ţinând cont de gabaritul lor, comanda de aproape 50 de lei reprezenta probabil o gustare de seară.

Stând şi analizând situația de față, mi-am imaginat copilul respectiv peste 15 ani: un adolescent obez, cu probleme de sănătate, cu probleme de integrare socială şi cu frustrări mari. Pentru că mami cu tati este nişte tâmpiți siniştrii care n-au ştiut să-l crească aşa cum a trebuit.

Ştiu, fiecare părinte are impresia că este cel mai bun părinte din lume, dar plm, când vezi că la 2 ani cântăreşte cât un purcel de lapte, mi se pare că ți-ai cam ratat meseria. Am mai spus-o şi-o repet: unele persoane ar trebui să dea nişte teste de competență înainte de-a se înmulți. Nu de alta, dar să ne batem joc aşa dampulea de cineva care până la urmă n-are nici o vină, mi se pare strigător la cer.

2 likes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *