Radu Morar şi televiziunea

Emisiunea Naşu’ era cât de cât interesantă. Când eram eu mai mic. Uneori avea invitaţi digerabili. Nu-i includ aici pe ăia de la PDL sau pe piticul ăla peltic şi cu ochelari al cărui nume îmi scapă. În fine.

La un moment dat Radu Morar s-a hotărât să-şi facă televiziune. Ştiu că era un banner imens pe clădirea de vizavi de Cercul Militar Naţional, fix în buricul Bucureştiului cum ar veni.

Ştie cineva câtă emisie a avut postul ăla înainte să tragă cortina ? 6 luni ? 1 an ? Mai mult, mai puţin ? Cred că a fost un business bun care a produs mulţi bani. D-asta l-a şi închis nea Naşu’.

Azi văd un afiş, de data asta mai mic, mai modest şi amplasat nu chiar aşa central (la metrou mai exact). Afiş care spune că pe nu ştiu ce dată se deschide Naşul TV. Acum să-mi fie cu iertare, dar omul ăsta nu prea ştie să se oprească, după câte observ. A avut un post pe care l-a închis. Şi nu de bun ce era. Cu toate astea deshide unul nou ? Ca să facă ce ? Să-l închidă şi p-ăsta după alegeri ? Sau poate ăsta o fi scopul şi nu-mi dau eu seama.

În orice caz, să bagi bani într-un domeniu în care ai dat o data chix mi se pare prostie. Când poţi să investeşti banii ăia în atâtea prostii din care, la o adică, ai putea să scoţi şi niste bani, tu te caci pe tine şi speri să faci ceva cu televiziunea. Bravo bă tată. Mai ai fraţi 

R3 Sport Pub Regie

Am ieşit ieri în oraş, ca tot omul, să văd meciurile de la C.E., respectiv Italia – Irlanda şi Spania – Croaţia. Unde ? În Regie. La terasa aia mare al cărui nume îmi scapă acum, în aer liber, unde plăteşti la bar şi unde are şi de mâncare (cine cunoaşte zona ştie despre ce vorbesc) era full. Stătea lumea pe garduri ca să vadă un şut la poartă. Unul dintre colegi zice să mergem vizavi, la R3, că poate găsim loc. Puteam să jur că este aceeaşi atmosferă şi aceeaşi situaţie: aglomerat, fără locuri libere.

Când am intrat însă ne-a izbit pustietatea. Eram noi 4, un cuplu şi-ncă doi tipi, unul era barman iar altul patron, probabil.

Iniţial am crezut că-i închis, cu toate că meciurile rulau şi pe proiector şi pe plasmă. Nu era închis. Era în schimb răcoare, preţuri la fel ca afară, dar condiţii mai bune.

Ce m-a surprins însă a fost tocmai pustietatea asta care se simţea ca la ea acasă la ăia în bar. Adică dacă acum, cu Campionatul European şi cu Jocurile Olimpice, tu ca pub sportiv nu-ţi atragi clienţi mulţi care să consume tone de bere, atunci când ? Când or începe amicalele Stelei şi-ale CFR-ului din cantonament ? Întreb că na, mi se pare ciudat. Noi 4 am stat acolo şi-am făcut consumaţie de 60 de lei, adică cel mai probabil mai mult decât consumaseră toţi ceilalţi înainte noastră de-a lungul zilei. Şi-am plecat pe la 01:30 de acolo.

Ştiu că barul ăla a fost închis destul de mult timp pentru renovări. Eu nu mai fusesem în acolo de foarte mult timp, mai mult de 5 ani. Dar o dată ce-l deschizi, dacă nu faci o oferă, nu împarţi nişte pliante, nu faci o pagină de Facebook ceva, s-ar putea să ajungi în faliment mai repede decât te aşteptai. Nu cred că-i greu să-i dai unui om nişte bani ca să-ţi vină cu ideile pentru a creşte nu neapărat vânzările, dar măcar numărul de oameni care vin acolo zilnic.

0 likes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *