Un exerciţiu de imaginaţie

Hai să ne imaginăm că România nu ar fi în sudul Europei, ci în nord. Să zicem, în locul Suediei sau Norvegiei. Asta ar însemna, printre altele, frig şi zăpadă mai mult de câteva săptămâni pe an, cum se întâmplă la noi. Ce am fi făcut atunci ? Că acum belim pula şi ne dăm de ceasul morţii. A nins puţin, s-a blocat toată ţara, trenurile au întârzieri de sute de minute, lumea moare prin maşini, oamenii dorm prin primării ca să nu se transforme în ţurţuri ambulanţi. Şi e totuşi ok, că în 2-3 săptămâni se linişteşte treaba. Se încălzeşte, iese soarele, se topeşte zăpada, mocirla mocirlă, toate bune. Revenind la imaginaţie, eu cred că am fi ajuns o ţară moartă la propriu. N-ar mai exista servicii, transporturi, sistem sanitar, totul ar fi ca-n filmele alea apocaliptice. O mare de zăpadă, unde ar supravieţui doar cei mai puternici.

TVR transmite restul meciurilor de la EURO

În contextul în care toată lumea a înjurat TVR-ul cum a putut, imediat ce-a aflat că toate meciurile tari de la EURO vor fi date de Dolce, televiziunea publică urmând să difuzeze doar ciurucuri, mişcarea lor de-a rupe contractul cu cei de la Dolce mi se pare cea mai inteligentă mişcare. Bine, asta n-o va transforma peste noapte într-o televizune beton. Tot un o maşinărie de tocat banii publici va rămâne. O dată la 2 ani respective o dată la 4 ani se schimbă situația şi cresc cifrele de audiență, dar atunci datorită Campionatului Mondial/European şi a Jocurilor Olimpice.

Termenele de plată au fost depăşite. Este vorba despre o rată de 500.000 de euro plus TVA, de pe 15.04, plătită cu întârziere de 17 zile, și o rată de 550.00 de euro plus TVA, scadentă pe 10.06, care n-a fost achitată nici până la această oră

Mă deranjează la culme această atitudine. De ce să dai mai departe, unei televiziuni ce deserveşte maxim 1 milion de oameni, doar pentru mai mai câştiga niste bani ? Nu-ți ajung banii pe care-i sugi deja de la buget ? Oricum eu nu cred că asta ar fi adevăratul motiv, ci faptul că lumea s-a revoltat, haştagul #muieTVR fiind asociat haştagului #euro2012. Până şi Băse i-a luat la ochi. Başca faptul că se anunțase c-ar fi trimis spre Dolce şi nişte chestii importante de la Jocurile Olimpice.

Cu mişcarea asta TVR nu-şi spală imaginea. Iar Dolce în mod cert n-a căpătat prea multă popularitate cu transmiterea câtorva meciuri.

Update: Ştiți vorba aia: “Ce-are sula cu prefectura ?” Exact aşa e şi-n cazul ăstora de la Antena 3. Ce legătură are Mutu cu Euro 2012 ? Dintr-un triliard de poze, ăştia n-au putut pune decât o poza cu un jucător al Naționalei României. Care Națională n-a mai văzut un turneu final din 2008

Tutorial pentru doamne şi domnişoare

Mai mult pentru domnişoare decât pentru doamne. Acum c-a venit căldura este mai mult decât ok să purtaţi haine transparente, vaporoase, pantaloni pe juma’ de bucă şi chiloţi cu aţă-n cur. Dar, ca să nu cădeţi în penibil, ar trebui să urmaţi câteva sfaturi de bun simţ.

  • Nu purtaţi pantaloni pe juma de bucă dacă aveţi curul plin de celulită. Este hidos să vezi curbe de nivel pe un popou ce-ar trebui să fie neted. Şi trist în acelaşi timp. La dracu’, n-aveţi oglindă ? N-aveţi părinţi, iubiţi, prietene sau prieteni care să vă spună că tremură piftia pe voi mai ceva ca pe Ghiţă în ajun de Ignat ?
  • Pantalonii scurţi transparenţi se poartă doar cu chiloţi tangă. Niciodată cu chiloţi normali. Pentru că se vede naşpa. Ipocritele care sar de cur în sus şi spun că bărbaţii care se uită la bucile lor sunt nişte porci sunt rugate să tacă din gură. Ăsta este singurul motiv pentru care-ţi iei nişte pantaloni transparenţi.
  • Bluză transparentă neagră cu sutien alb sau bluză albă cu sutien negru…iar nu merge. Mă gândesc că nu-i chiar aşa de greu să iei ambele piese vestimentare din aceeaşi culoare.
  • Graselor, n-am nimic cu voi, sincer. Dar bluze mărimea L când voi purtaţi XXL ? Transparente !? Pe bune ? Simţul penibilului nu există ? Se pare că nu.
  • Tonele de fard, fond de ten, creion, bluş, moloz şi ce Doamne iartă-ma mai folosiţi voi se prelinge pe moaca voastră precum uleiul din motor când sunt scurgeri provocate de vreo fisură. Asta cu fardurile în general este o problemă la voi, dar cum vine vară parcă-i epidemie. Cât mai mult fard. Ştiţi vorba aia, “mai bine  să fie decât să nu este”.

Acestea fiind spuse, o vară călduroasă să aveţi.

0 likes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *