Ungurii de la ei şi de la noi

Nu ştiu câţi aţi fost la vecinii unguri. Probabil cei ce stau în Arad, Timişoara sau Oradea au trecut mai des graniţe decât ceilalţi. Spuneţi voi, cum aţi fost trataţi acolo ? Români fiind, cum s-au uitat ungurii la voi ? V-au scuipat ? V-au luat la pulă ? V-au luat la pietre şi la înjurături pe stradă ? Când aţi fost să mâncaţi aţi fost trataţi cu sictir sau cu scârbă ? La hotel recepţionera v-a privit ca pe nişte căcaţi cu ochi ?

De ce vă întreb lucrurile astea ? Eu am fost la unguri acum 3 sau 4 ani. Eram cu şcoala, era un fel de Euro2Trip, am vizitat Viena şi Budapesta. La unguri, în afara unui polonez leşinat care s-a uitat chiorâş când i-am spus că suntem români, nimeni nu s-a uitat ciudat. La hotel, recepţioneră ne-a zâmbit când i-am spus că suntem români. Pe unde ne-am plimbat şi pe unde am vizitat, ungurii s-au purtat foarte bine. Am intrat într-un magazine de suveniruri şi m-a întrebat vânzătoarea prin ce ţara îmi fac veacul. I-am zis că sunt român. Care-a fost reacţia ei ? Ştia ea c-avea pus bine pentru turiştii români nişte şorţuri pe care erau scrise reţete de gulaş. Bineînţeles n-a lipsit zâmbetul.

Am scris articolul asta după ce-am auzit prea multe persoane spunând că ungurii sunt nişte căcaţi cu ochi. Da, sunt nişte căcaţi cu ochi. Dar ăştia care urlă că vor autonomie, vor stat în stat, vor independentă in Harghita şi Covasna sunt niste jeguri.

Pentru că ăia de peste graniţă n-au nici o legătură cu ce se întâmplă aici. Parcă ar fi două naţii diferite.

Un telefon aparte

Îmi plac telefoanele făcute de cei de la HTC. Da, ştiu, unii vor spune că sunt chinezării ieftine, alţii vor spune că au un design de desene animate c-o interfaţă colorată de un copil de 5 ani. Nu mă interesează. Am un Desire S de un an şi sunt mai mult decât mulţumit de el. Când l-am luat ştiam că vreau un telefon cu procesor bun, cu diagonală destul de mare (3.7 inchi mi se părea mult mai ok decât 4 cât are Galaxy S) şi cu viteză bună pe net. Şi de un an şi ceva îşi face treaba şi-am de gând să-l mai ţin măcar un an. Sau…

Când HTC a scos seria de telefoane One, am avut o sclipire în ochi. Toate 3 (One X, One V şi One S) sunt nemaipomenite, dar eu m-am îndrăgostit de modelul One X. De ce ? N-am nici o idee. Poate pentru că are o diagonală generoasă de 4.7 inchi, care bate mai mult spre tabletă decât spre telefon mobil. Diagonală ce-ţi oferă o altă experienţă a jocurilor pe smartphone (pe mine mă interesează şi aspectul ăsta). Sau poate pentru că face nişte poze bestiale. Sau poate datorită tehnologiei Beats Audio încorporată în el, tehnologie ce transformă fiecare melodie ascultată în ceva cu totul aparte. Cred că dacă aş aduna toate cele enumerate mai sus aş obţine o sumă de avantaje care m-au determinat să mă îndrăgostesc de acest telefon şi să-l şi recomand celor ce vor să-şi ia un smartphone bun.

L-aş recomanda bloggerilor care scriu mult de pe telefon, pentru că în lipsa unei tastaturi fizice, cum este în cazul Desire Z, un ecran mare este ideal. Şi eu mai scriu din cand în cand de pe telefon, iar ăia 3.7 inchi sunt suficienţi şi nu prea. Uneori parcă aş avea nevoia de un ecran ceva mai mare. Apoi datorită camerei foto, pozele vor ieşi reuşite, astfel încât imaginile puse pe blog vor avea o calitate superioată. Am descoperit că-mi place să fac poze panoramice, dar cum telefonul nu are această funcţie din fabrică, folosesc o aplicaţie de 3 lei (chiar atât am dat pe ea ) şi încă una gratuită. La HTC One X funcţia asta vine din fabrică, lucru care nu poate decât să mă bucure.

Acestea fiind spuse, vă doresc distracţie plăcută în timp ce-l folosiţi.

0 likes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *