Vecinii mei

Am doi vecini minunaţi. Ca ei să tot fie români. Nu sunt vecinii mei de scară, dar sunt de curtea blocului cum ar veni. Îi văd aproape în fiecare zi prin faţa blocului.

Primul îşi plimbă câinele seara când, probabil, ajunge de la serviciu. Are un Saint Bernard cât un bivol. Azi m-am uitat mai atent la ei şi am observat că animalul este mai maire ca stăpânul. Oare cum o fi să stai cu un urs între 4 pereţi ? Mi se pare stupid să ai un asemenea animal de companie. În primul rând îl chinui pe el, c-are nevoie de spaţiu pentru mişcare, şi-n al doilea rând te chinui şi pe tine, că mănânci toată ziua păr şi bale. Plus semne prin casă şi alte asemenea minunăţii. Îmi imaginez că ăla dacă se cacă o dată în hol este echivalentul unei roabe cu baligă răsturnată în mijlocul încăperii.

Ştiţi c-avea Puya un vers: “Unii conduc maşini mai scumpe decât casa unde stau”. Aşa este al doilea vecin care are un şeptar în limbaj d-ăsta, slang cre’ că-i zice. BMW Seria 7 pentru cine nu ştie de termenii ăştia: şeptar, cinciar, treiar. N-am nimic cu el, Doamne fereşte. Dar mi se pare cam penibil să ai o maşină care costă cât apartamentul tău de două sau 3 camere de pe Calea Crângaşi

Văd finala Europa League în stradă

Dacă ar fi să dau crezare tabloidului tomberon, aş spune c-o să fiu printre, diseara o să fiu printre madrileni şi basci. Catalana, dialectul ce se vorbeşte în Madrid, îl mai banghesc aşa, cât de cât. Euskera în schimb, adică ce vorbesc ăia în Bilbao, nici într-o mie de ani.

Acum, c-o să fie doar suporterii lui Bilbao în Piaţa Constituţiei, c-or veni şi suporterii din capitală, n-am de unde să ştiu. Sper doar să nu se încingă tărâţa-n ei şi să nu se ia la omor. Mai ales că bascii, printr-o comparaţie mai mult sau mai puţin absurdă, sunt cam ca ungurii din ţinutul secuiesc: vor autonomie la ei acolo, vor stat în stat, constituţie proprie şi alte cele. Diferenţa dintre ei şi noi o constituie E.T.A.

Dacă se întâmplă ceva, o să anunţ pe Twitter şi mai detaliat mâine pe blog. Până atunci, conform unor sfaturi, cine mă poate împrumuta cu o căciulă de blană cât mai groasă ?  

Ursus Evolution – câteva păreri

  • Mizeria aia de sistem de plată pe bază de fise este de tot rahatul. Sper să facă enterocolită acută cel ce-a avut ideea asta strălucită. N-are nici o logică să stai la două cozi. Ai spune: să nu fure barnanii din bani, dar în cazul ăsta poate fura vita aia încălțată de la care cumperi fisele şi care se mişcă precum un broască țestoasă lăuză.
  • N-au fost mici, cârnați, ceafă de porc şi alte specialități. A fost prima serbare câmpenească la care am participat şi la care grătarele au lipsit cu desăvârşire. Cam asta ar fi singurul plus. În rest…
  • Pârnaie tată. Foarte mulți copii. Mulți țărani, mulți țigani, mulți cocalari. Cum se întâmplă la fiecare festival/petrecere/bairam d-ăsta public. Imediat se vede diferența dacă pui intrare pe bani. Cea mai bună diferență este între Bucharest Wheels Arena şi Ursus Evolution. Intrarea nu mi s-a părut mult la Romexpo (30 de lei pentru 3 zile de festival sau 20 pe zi / studenții plăteau jumate) iar lucrurile au fost relaxate. Nici urmă de ciobani. Şi erau maşini cu mulți cai, gagici cu țâțele p-afară, mici, bere. În Piața Constituției în schimb, la mocangeală, tot poporul.
  • Mă enervează că lasă toți ciutanii să intre. N-ai loc de ei, sunt ca nişte maimuțe în călduri şi obligă artiştii să se cenzureze. Plm, stau o oră la coadă să iau bere, lasă-mă măcar să mă bucur de muzică. Lasă-i p-ăia de la Paraziții să-şi bage pula, nu să-şi bage bip-ul. Adică se pune restricție de vârstă pe site, unde toți pot băga nişte ani fictiv la o adică, dar nu se gândeşte nimeni să facă în aşa fel încât să nu mai fie locul plin de minori.
  • Duminică erau p-acolo nişte țigănci care se spărgeau în figure, cu scheme de manele, pe melodiile celor de la Şuie Paparude. Evident, nu puteam lipsi semințele.
  • La capitolul sonorizare n-au excelat. Şi sâmbătă şi duminică au fost derapaje, indiferent de formația care-a urcat pe scenă.
  • Un alt plus, cu care închei, este  grafica ce-a rulat pe ecrane. Mi-a plăcut modul în care persoana de la butoane a făcut efectele.

Cam asta ar fi. Cel mai probabil nu voi mai merge şi la următorul eveniment. Asta dacă nu se schimbă cel puțin câteva puncte în desfăşurător.

0 likes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *