RETETE GUSTOASE: Brioşe alintate cu fulgi de ciocolată

Brioşele sunt prăjiturele delicioase îndrăgite atât de copii cât şi de noi adulții, acestea fiind ideale ca desert, gustare între mese, dar sunt excelente şi dimineața lângă cafeaua preferată.

Am cumpărat de curând nişte forme drăguțe din silicon pentru brioşe şi vreau să vă arăt ce a ieşit.

Prefer să prepar acasă dulciurile, aşa ştiu întotdeauna ce conțin acestea şi astfel ştiu ce consumă copii mei, lucru important dacă ne uităm pe etichetele prăjiturilor din magazine.

Trebuie să vă spun că brioşele se prepară foarte repede, singurul neajuns fiind acela că se consumă la fel de repede.:)

Iată ingredientele:

  • 3 ouă
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 100 gr zahăr
  • 5 linguri ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 cană făină
  • fulgi de ciocolată

Se mixează cele 3 ouă cu zahărul şi cele 2 pliculețe de zahăr pudră, până când amestecul devine cremos. Adăugăm apoi cele 5 linguri de ulei, praful de copt şi făina ( eu o cern ) şi se mixează uşor până când făina este bine încorporată.

Am aşezat formele de silicon pentru brioşe într-o tavă şi cu o lingură am pus din amestecul rezultat până am umplut toate formele. Mi-au ieşit 14 brioşe de forme şi mărimi diferite.

Înainte să le pun la cuptor, am presărat brioşele cu fulgi de ciocolată, însă după preferințe puteți adăuga stafide, nuci măcinate, alune, cacao, ce doriți.

Se introduc brioşele în cuptorul încins la 150 grade, timp de 15 minute.

Se lasă la răcit, se scot din forme şi se servesc ca atare sau lângă o ceaşcă aburindă.

RETETA 2: Biscuiți aromați pentru masa de Crăciun

Copiii adoră biscuiții, iar dacă sunt făcuți în casă, este şi mai bine pentru că ştim întotdeauna ce ingrediente conțin. Pentru a diversifica puțin, am pregătit o porție de biscuiți crocanți, aromați, potriviți pentru masa de Crăciun şi adorați de copii. Forma lor sunt un alt detaliu ce atrag interesul.

Iată ingredientele:

  • 400 grame făină
  • 1 praf de copt
  • 1linguriță bicarbonat
  • 2 lingurițe scorțişoară
  • 150 grame zahăr
  • 100 grame unt 85 % grăsime
  • 1 ou
  • 3 linguri miere de albine

Mod de preparare:

Se amestecă într-un bol toate ingredientele uscate: făina, praful de copt, bicarbonatul şi scorțişoara.

Într-un castron se mixează bine untul cu zahărul, apoi se adaugă oul, se mixează bine, după care se adaugă mierea, apoi se adaugă treptat cu o lingură din amestecul de ingrediente uscate, până omigenizăm totul foarte bine.

Veți obține un aluat pe care îl împărțim în două, îl punem în pungi şi îl dăm la frigider pentru două ore, după care întindem aluatul (care s-a frăgezit bine între timp) în foi de grosime 5 mm.

Urmează să tăiem foile de aluat cu forme speciale pentru biscuiți.

Aşezăm biscuiții astfel formați, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi îi dăm la cuptor la o tepmeratură medie pentru 7-8 minute.

Scoatem tava din cuptor şi lăsăm puțin biscuiții să se răcorească. Dacă sunt calzi când sunt scoşi din tavă, se vor sfărâma. Puteți să-i pudrați cu zahăr.

Se pot servi dimineața la cafea, ca gustare pentru copii între mese, ori pot fi oferiți musafirilor la masa de Crăciun.

Poftă bună!

3 likes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *