Hrana (furaje granulate) naturala gaini si pui

Hrana (furaje granulate) naturala gaini si pui

Hrana puilor  este foarte importanta, mai ales in perioada de la 1 la 21 de zile. Trebuie sa tineti seama ca puii, in special rasa de carne care cresc in primele 10 saptamani intr-un ritm accelerat (isi maresc masa de peste 20 de ori). O alimentatie “traditionala” nu contine suficient calciu necesar de dezvoltarii sistemului osos, si duce implicit la malformatii si rahitism.

Furajele noastre granulate contin aditivi naturali de calciu, fosfati si magneziu (roca pisata) si alte minerale necesare cresterii sanatoase a puilor. Deasemenea asiguram un procent de peste 21% proteine naturale provenite din sroturi de soia si de floarea soarelui care sustin ritmul mare de crestere. Pentru gainile ouatoare furajele noastre granulate contin adausuri de floarea soarelui si calciu furajer, adausuri care fac posibila o productie de 180-200 de oua anual pe fiecare gaina ouatoare.

Furaje granulate naturale pentru pui si gaini

Furajele noastre sunt 100% naturale si se bazeaza 95% pe amestec de cereale tratate termic la cca 70 grade celsius (porumb, grau, orz, lucerna,soia si floarea soarelui), restul de 5% fiind aditivi naturali (roca pisata – dolomita cu structura amorfa aflată în zona Delniţa din Harghita) precum  carbonatul de calciu, magneziul, fosfatul de calciu si alte minerale, necesare cresterii, dar care lipsesc din cereale. Nutretul se prezinta sub forma de granule.

De ce furaje granulate sub forma de peleti?

  1. Reteta utilizata de noi este adaptata nutritiei, aparatului digestiv specific pasarilor si asigura o dietă combinata. Reteta este 100% naturala si contine cca 50% porumb, 25% grau si orz, 20 % soia + srot de floarea soarelui+ lucerna + 5% aditivi naturali (sare, calciu, fosfati, alte minerale si vitamine rezultate din roci macinate). Furajele nu contin hormoni sau alti aditivi ce dauneaza sanatatii. Precizam ca materiile prime sunt de cea mai buna calitate iar reteta este adaptata pentru folosirea  in gospodarie
  2. Cerealele si sroturile sunt macinate (4 mm) si tratate termic la 60-70 grade celsius. Astfel ele devin 99% digerabile, spre deosebire de situatia in care cerealele sunt folosite ca atare, caz in care digerabilitatea este sub 60%. In plus pierderile se reduc cu pana la 30%, iar animalele nu pot sa isi aleaga doar ceeace le place, restul fiind risipa. Cu alte cuvinte, utilizarea furajelor granulate sub forma peleti duce la economii de pana la 60% fata de folosirea traditionala, directa a cerealelor.
  3. Consumul specific de furajelor granulate este mult mai mic atat datorita calitatii acestora, cat si datorita faptului ca se reduc pierderile, pasarile nemaiputand sa isi aleaga numi ce le place, restul imprastiind !

Producem furaje granulate pentru porci cu consum specific redus. Producem deasemenea si furaje pentru crsterea porcilor si purceiilor. Avem furaje adaptate pentru cre3sterea si ingrasarea porcilor vietnamezi. Consumul de furaje granulate sub forma de peleti trebuie sa tina seama de situatia in care se afla animalul furajat.

Caracteristicile furajului granulat

  • Raport echilibrat de proteine şi  de energie
  • Lipsit de proteine de origine animală.
  • Conţinut optim  de minerale si vitamine .
  • Furaj granulat uşor de administrat .
  • Furaj complet , economic .

Avantajele furajului granulat

  • Asigură o producţie sigură , un aliment sănătos .
  • Nu necesită adaos de cereale sau alţi aditivi .
  • Pasarile consuma cu placere si se dezvoltă uniform .
  • Se economisesc cheltuielile de măcinare, stocare  şi de amestecare al furajelor .
  • Favorizează buna absorbţie a furajului .
99 likes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *