Doua retete GUSTOASE de biscuiti pe care LE ADOR

BISCUIŢI SAVUROŞI CU CIOCOLATĂ

Aceşti biscuiţi cu ciocolată se savurează cu multă poftă, sunt uşor de făcut şi extrem de delicioşi. Pentru că ador dulciurile, dar vreau să ştiu întotdeauna ce ingrediente conţin, prefer să prepar singură câte ceva bun. Şi am confirmarea faptului că reţeta e una delicioasă când aud în bucătărie : – Mami, ce frumos miroase, mmmm şi ce buni sunt!

Iată reţeta:

Ingrediente:

  • 150 g ciocolata neagră (puteţi folosi şi ciocolată cu lapte dacă doriţi, eu o prefer pe cea neagră)
  • 50 g unt
  • 150g zahăr pudră ( eu am folosit zahăr cu aromă de vanilie)
  • 2 ouă
  • 50 g cacao
  • 200 g făină
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • un strop der sare
  • fulgi din zahăr pentru decor (opţional)

Mod de preparare:

Topiţi ciocolata şi untul pe baie de abur (aşezaţi un vas cu apă pe foc, peste care aşezaţi castronul în care topiţi ciocolata). Când acestea sunt complet topite se adaugă zahărul pudră şi se amestecă bine până când zahărul se topeşte, iar compoziţia devine ca o cremă. Se adaugă apoi ouăle, puţină sare şi se omogenizează totul foarte bine. Amestecăm făina cu praful de copt şi cacaoa, apoi cernem acest amestec peste crema obţinută anterior, amestecând continuu cu o spatulă. Va rezulta un aluat moale, puţin lipicios, pe care va trebui să-l modelaţi cu mâna.

Modelaţi astfel biluţe mici din aluat, pe care le aplatizaţi uşor în palmă, după care le aşezaţi pe rând într-o tavă pe hârtie de copt. Introduceţi tava la cuptorul preîncălzit la 150 grade, pentru 15-20 minute.

Savuraţi cu poftă! Acum sa trecem la a doua rețetă!

Biscuiţi delicioşi cu ovăz şi banane

Sinplu de făcut şi gustoşi, biscuiţii cu ovăz şi banane sunt minunaţi, atât pentru copii, cât şi pentru persoanele care au un regim de viaţă sănătos. Prietenoşi cu silueta, hrănitori şi apetisanţi, biscuiţii cu ovăz şi banane se pregătesc rapid, cu ingrediente puţine. Fie că doriţi o gustare delicioasă, fie că v-aţi propus să vă delectaţi musafirii cu ceva dulce, aceşti biscuiţi sunt alegerea ideală!

Pentru că nu mă pot abţine să nu ronţăi mereu câte ceva, pregătesc destul de des aceşti biscuiţi, adoraţi şi de copii.

Iată cum procedez:

Ingrediente

  • două banana bine coapte
  • o cană cu fulgi de ovăz
  • ½ cană fulgi de secară
  • 2 linguri seminţe de in
  • o lingură de stafide (aici puteţi adăuga şi alte fructe uscate, în funcţie de gust)
  • ½ pahar cu lapte

Mod de preparare

  1. Încingeţi cuptorul la 180 de grade.
  2. Pasaţi bine bananele cu furculiţa
  3. Fulgii de ovăz, fulgii de secară şi seminţele de in se macină fin, după care se amestecă şi stafidele
  4. Peste bananele pasate se adaugă puţin lapte ( depinde de care preferaţi)
  5. Amestecaţi toate ingredientele împreună
  6. Aşezaţi hârtie de copt pe o tavă.
  7. Cu ajutorul unei linguri formaţi mici grămăjoare din compoziţia obţinută şi aşezaţi-le în tavă la distanţă una de alta.
  8. Daţi tava la cuptor pentru aproximativ 15 minute.
  9. Biscuiţii se pot servi atât calzi cât şi reci, fiind ideali la micul dejun sau ca gustare între mese.

Vouă care din aceste două rețete vă place mai mult? Oricarare ar fi,

Poftă bună!

0 likes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *