Vezi replica primarului Târgoviștei, Cristi Stan, la atacurile PNL

Primarul interimar al municipiului Targoviste, Cristi Stan, a raspuns acuzatiilor lansate de PNL la adresa executivului, calificate ca fiind “ipocrite” si lipsite de orice fundament real.

“In anul 2015, in cele 10 luni de mandat, am absorbit fonduri europene in valoare de 45 de milioane de euro, in vreme ce administratia PNL, in perioada 2009-2014, a absorbit 101 milioane de euro. In 5 ani, administratia PNL a municipiului Targoviste a absorbit 101 milioane de euro, iar noi, in doar 10 luni, 45 de milioane de euro, adica aproape jumatate din cat au absorbit ei! Proiectele europene derulate sunt la peste 90% realizate. PID-ul A si PID-ul B si Complexul de Natatie sunt la peste 90% realizate, in conditiile in care am avut mari probleme la proiectare. Din cauza unei proaste gestionari administrative, la sfarsitul anului 2014 nu s-a putut prelungi contractul de credit cu unitatea bancara pentru continuarea lucrarilor la Complexul de Natatie.

O mare problema a fost proiectul cu soseaua de centura a municipiului Targoviste, in sensul ca reteaua de canalizare era comuna cu cea a Complexului de Natatie, dar acum am ajuns sa putem incepe probele la Complexul de Natatie in luna februarie 2016.

Cei doi copresedinti ai PNL Targoviste, Iancu Caracota si Claudiu Vasile, intr-un acces de ipocrizie, imi spun sa-mi fac bagajele, dar unde erau cand echipa de implementare a proiectului propunea rezilierea contractului cu firma castigatoare inca din anul 2011?! Echipa de implementare a facut a doua propunere si s-a reziliat contractul cu numai sapte zile inainte de terminarea termenului si la 11 luni, adica aproape un an de la prima propunere. Domnilor copresedinti PNL, habar n-aveti despre ce vorbiti! Este vorba exclusiv de proiectul cu soseaua de centura! La PID-urile A si B, lucrarile sunt preluate de constructori. Initial, la ultima sedinta CLM, a existat o opozitie puternica din partea consilierilor PNL, dar, mai tarziu, majoritatea proiectelor de hotarare au fost aprobate. Suntem in situatia in care vom finaliza cu succes trei proiecte foarte importante pentru Targoviste: PID-ul A, PID-ul B si Complexul de Natatie, unde, dupa sarbatori, vom incepe receptia lucrarilor. Daca vor mai exista lucrari de executat, niciuna dintre garantii nu va fi eliberata fara ca aceste lucrari sa nu fie executate. Pai, daca noi trebuie sa plecam, cei dinaintea noastra ce-ar trebui sa faca?

Am depus plangere penala impotriva celor doi constructori, romani si bulgari, ne vom constitui parte civila si intreaga valoare va fi recuperata. Am organizat licitatia foarte repede, in doua luni si jumatate, s-a prezentat un singur constructor si n-am avut alternativa si urmeaza sa raspunda penal pentru neindeplinirea obligatiilor contractuale. Am avut discutii cu reprezentantii Ministerului Dezvoltarii Regionale si acest proiect are mari sanse sa fie inclus pe o lista de alte 50 de proiecte si sa fie prelungita perioada de finantare pana in 2019.

Cand am preluat eu conducerea Primariei Targoviste existau corectii financiare de 10 milioane lei. Unde erau atunci copresedintii PNL?! In momentul de fata fac obiectul unor litigii, fiind anulate in instanta corectii in valoare de cinci milioane de lei.

Aceasta administratie, care trebuie sa plece, in opinia copresedintilor PNL, a luat masuri de relaxare fiscala a cetatenilor din Targoviste fara precedent. Cei care detin in proprietate o locuinta si au venituri inferioare salariului minim beneficiaza de scutiri, tarifele pentru parcare au scazut drastic, pentru prima data, cetatenii care isi anvelopeaza singuri locuintele beneficiaza de o scutire de impozit pe cladire pe o perioada de sapte ani. De asemenea, am decis sa scadem impozitele cu 30% in cartierele Priseaca si Matei Voievod.

Domnilor copresedinti PNL, cand mai aveti cate un acces de ipocrizie, sa studiati de doua ori inainte de a va face de ras! Nimic din aceste atacuri nu ma vor face sa renunt la gestionarea corecta a interesului locuitorilor din municipiul Targoviste. Ma astept in continuare la atacuri, dar suntem pregatiti sa le facem fata. Ii invit, daca sunt in stare, la o dezbatere administrativa serioasa, bazata pe proiecte si pe solutii“, a declarat Cristi Stan, primarul interimar al municipiului Targoviste, presedinte PSD Targoviste si vicepresedinte PSD Dambovita.

0 likes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *