Până nu demult noțiunea de educație financiară era pentru mine un lucru necunoscut. Nici acum nu am pretenția că excelez în informații în acest vast domeniu, însă am înțeles ceva important: de ce trebuie să avem educație financiară.
Și răspunsurile au fost foarte interesante:
- pentru că lumea s-a schimbat
- pentru că era industrială s-a încheiat undeva în jurul anilor 2000
- în momentul în care era industrială a apus, odată cu ea, a început să apună siguranța finaciară a omului care a muncit 35-45 de ani și spera acum la o pensie binemeritată.
Robert Kiyosaki spune în cartea sa “Tată bogat ,tată sărac”că generația baby boom, respectiv oamenii născuți în America între anii 1946-1964, nu va mai avea siguranța că va mai primi pensia de la stat.
Așa au evoluat evenimentele financiare pe glob.
Ce ar trebui să facem acum că știm acest lucru și cum putem lua în serios acest termen important de educație financiară?
Citește și: Tu ce vrei de la afacere online?
1.Să îl luăm în serios.
2.Să luăm în calcul o activitate care să ne suplimenteze veniturile, pe care să o desfășurăm în paralel cu jobul nostru actual. Dacă ne gândim un pic mai bine, constatăm că nici joburile nu mai sunt atât de sigure, atât de durabile, așa cum au avut părinții noștri.
Așadar, trecerea de la era industriala, la era informațională a produs modificări planetare. Important este să cunoști acest lucru, să îl accepți și să acționezi în consecință.
Tu, ce vei face? Te vei opune acestei schimbări, sau te vei informa și vei acționa?
Aceasta este întrebarea.
Răspunsul… ți-l vei da tu, desigur!
Mulți oameni muncesc din greu, dar nu progresează.
Epoca muncii din greu s-a încheiat.
Acum este vremea muncii inteligente!
Leave a Reply