Rujurile Matte Me de la Sleek

Rujurile Matte Me sunt printre cele mai vestite produse longlasting de la Sleek. Iată părerea mea despre colecția lansată în 2013. 

Rujurile Matte Me de la Sleek; cred că orice pasionată de beauty a auzit despre ele. De-a lungul timpului, aceste produse și-au câștigat mulți fani și recent, cei de la Sleek, au mai adăugat șase nuanțe noi, acestei colecții.

În urmă cu ceva ani, am făcut un review unde mi-am exprimat părerea nu tocmai pozitivă, vis-a-vis de rujurile Matte Me. La momentul respectiv, acel articol nu a fost deloc bine-primit de blogosfera de beauty din România.

Fiind la început și crezând că am eu ceva la tărtăcuță, am șters postul respectiv. Mai târziu însă, am observat că nu sunt singura care a găsit mici defecte acestor produse.

Află și despre: Trusa Ultra Matts V1

Am evitat destul de mult să-mi exprim părerea referitoare la rujurile Matte Me. Cum însă noua colecție, lansată relativ recent, m-a impresionat extrem de mult, am hotărât să rescriu acest review. Astfel, la momentul în care voi vorbi despre noua colecție, putem să facem o comparație clară cu cea lansată în urmă cu ceva ani.

Review rujurile Matte Me:

Ambalaj: aceste produse vin ambalate într-un tub din plastic transparent, prin care se poate observa cu ușurință culoarea rujurilor.

Pe “fața” tubului avem imprimat cu cerneală neagră, numele produsului și descrierea acestuia “ultra smooth matte lip cream”.

Cum puteți observa din poze, două dintre rujurile Matte Me au aceste cuvinte tipărite cu alte caractere. Nu sunt fake, ci sunt cumpărate anterior celorlalte.

Mic de tot, găsim și informații despre gramaj, respectiv 6 ml și simbolul “e”.

Pe “spatele” tubului avem un sticker negru aplicat, cu diverse informații, cum ar fi numele și numărul nuanței, date despre producător sau codul de bare. Din nou, design’ul sticker’ului diferă la două dintre rujuri, din același motiv prezentat mai sus.

rujurile-Matte-Me

Sticker’ul acesta este de tip “peel off”, dedesubt având lista de ingrediente.

Pe poponeața tubului, avem iarăși un sticker negru lipit. Tipărit cu cerneală albă, găsim numele și numărul nuanței, faptul că produsul este reciclabil, termenul de valabilitate de 36 luni de la deschiderea recipientului și vestitul “batch number”.

Cu ocazia asta, am verificat ce spune site’ul CosmeticCheck despre rujurile mele. Sunt încă în termen (2013-2014) și sigure de folosit (nu că le-aș fi aruncat dacă obțineam alt rezultat).

octombrie 2017 EDIT: am achiziționat o nouă nuanță Birthday Suit, iar termenul de valabilitate a fost redus la 18 luni de la deschiderea ambalajului.

Suportul aplicatorului este din plastic negru și are imprimat pe el, logo’ul Sleek.

Aplicatorul: pentru cele două nuanțe cumpărate inițial, este de tip “triunghiular”, mai exact clasicul aplicator din burete, turtit pe o parte. Pentru cele patru nuanțe cumpărate ulterior, aplicatorul a devenit mai lung și turtit pe ambele părți.

Miros: rujurile Matte Me, pe care eu le dețin, miros a clor. Așa le-am primit, așa miroseau, nu și-au schimbat mirosul de-a lungul timpului și așa miros și alte surate de-ale lor, din magazin.

Textura: avem de-a face cu produse de graniță, așa cum îmi place mie să le numesc. Suficient de lichide cât să lase urme la aplicare și suficient de cremoase cât să nu curgă. Unele nuanțe însă, par a fi ceva mai “lichide” decât altele, rezultând într-o aplicare nu foarte uniformă.

Finish: rujurile Matte Me se usucă mat. Implicit, nu va duce la lipirea firelor de păr sau la transferul pe alte suprafețe.

Culorile: așa cum probabil știți, sunt în număr de șase.

Birthday Suit – este un nude, cu subton rece și ceva influiențe movalii. Este fără îndoială, cea mai vestită nuanță a vechii colecții de la Sleek. Partea interesantă a acestei culori, constă în faptul că pe fiecare persoană poate arăta diferit. Bineînțeles, în funcție de culoarea naturală a buzelor sau de creionul aplicat în prealabil.

Brink Pink – este o culoare deschisă de roz, un neon demn de o păpușă Barbie. (octombrie 2017 EDIT: nuanța a fost scoasă din colecție)

Fandango Purple – este un mov mediu, cu un subton subtil de fucsia.

Vezi aici și: Trusa In The Mood W7

Party Pink – este un corai clasic, o balanță perfectă între roz și portocaliu. Și acesta are tendințe de neon.

Petal – este un roz pastel, deschis la culoare și cu subton rece.

Rioja Red – este un roșu foarte focos și tupeist, cu subton portocaliu. Este o altă nuanță extrem de populară și iubită, din colecția veche Matte Me.

Swatch

Iată și primele swatch’uri, făcute direct pe piele:

octombrie 2017 EDIT: rujului Birthday Suit i-a fost schimbată nițel nuanța. Din acel nude cu subton rece/movaliu, a fost transformat într-un nude cu subton neutru/rozaliu.

Puncte Pro pentru rujurile Matte Me

  • sunt rezistente, dacă ne raportăm la timp. Dacă buzele nu vin în contact cu grăsmi/uleiuri sau alte suprafețe, rujurile Matte Me îmi rezistă până undeva la 6 ore.
  • în funcție de culoare, se usucă repede, cu finish mat.
  • nu se întind peste conturul buzelor, indiferent de machiajul aplicat pe ten.
  • sunt foarte pigmentate și este de ajuns un singur strat pentru obținerea culorii dorite.
  • deși culorile abundă de nuanțe de roz, sunt destul de frumoase. Cel mai mult îmi place Birthday Suit, datorită caracterului unic pe care îl oferă fiecărui look/persoane.
  • – sunt accesibile din punct de vedere financiar, aici costând 7 euro și pe Make-up Shop în jur de 30 lei.

Puncte Contra

  • nu sunt rezistente la contactul cu orice substanță bazată pe ulei/grăsimi. În principiu, nu sunt rezistente la contactul cu mâncarea.
  • miros a clor. Este un miros subtil, dar care persistă peste zi. Și nu se pune problema că este ceva în neregulă cu rujurile mele, având în vedere că sunt cumpărate din țări diferite, la intervale de timp diferite. Practic, făcând parte din loturi diferite, produse la o dată diferită.
  • unele nuanțe nu se aplică uniform. Practic, în urma aplicatorului rămân “dungi” și este destul de greu de uniformizat aspectul.
  • clasica mișcare de frecare a buzelor după aplicare, pentru “omogenizare”, va duce la un aspect pătat.
  • în cazul în care există zone cu o cantitate mai mare de produs, acestea nu se vor mai usca complet.
  • foarte multe persoane se plâng de faptul că usucă excesiv buzele. Eu mă înțeleg cu formula lor, dar am considerat necesar să menționez acest aspect.
  • o reaplicare peste buzele deja machiate va duce la un aspect cu “flenduri”. Este necesar ca produsul să fie îndepărtat complet de pe buze și pe urmă să fie aplicat un strat nou din rujurile Matte Me.
  • după o anumită perioadă, încep să se crape pe buze, rezultând în bucățele mici de piele uscată, colorată, ce se desprind, mai ales la contactul cu alte suprafețe.

Cum folosesc rujurile Matte Me:

  1. după ce fac un peeling cu periuța de dinți, aplic un strat de vaselină pentru hidratare și catifelare. De obicei, las acest produs pe buze, cât fac restul machiajului feței.
  2. când doresc în sfârșit să machiez buzele, îndepărtez foarte bine orice urmă de vaselină. Altfel, Matte Me nu va adera la suprafața buzelor.
  3. folosesc un creion de buze în prealabil, pentru a oferi o bază, pentru a crea conturul buzelor și pentru a influiența (în unele cazuri) culoarea finală.
  4. cu o pensulă de buze, trasez conturul cu Matte Me. Aplicat direct cu aplicatorul, va forma o dungă inestetică, care de cele mai multe ori, nu se usucă.
  5. ulterior, umplu buzele cu Matte Me, folosind aplicatorul și având grijă să nu fac acea mișcare instinctivă de “frecare” a lor.

Swatch’urile sunt făcute direct pe buze, fără nici un creion aplicat în prealabil.

Birthday Suit este un nude perfect, ceva mai închis, dar care merge cu orice tip de machiaj: light sau dramatic. În funcție de restul machiajului feței, subtonul mov al acestuia, poate ieși mai mult sau mai puțin în evidență. Se aplică uniform și se usucă repede. Orice greșeală de conturare, poate fi reparată cu ușurință, iar culoarea în sine nu va mânji zonele alăturate.

Brink Pink este o culoare pe care o folosesc foarte rar, de obicei primăvara sau vara. Se aplică ușor, fără a lăsa urme și se usucă uniform. La fel, orice greșeală este ușor de corectat și cu siguranță, această nuanță, va pune cu succes în evidență, un ten bronzat.

Fandango Purple este o culoare superbă pentru anotimpurile de toamnă-iarnă. Bineînțeles, în funcție de gusturi. Cu ceva abilități în make-up, acest mov se poate transforma într-o nuanță foarte ușor de purtat, fără “a atrage atenția”. Aș avea grijă atunci când reaplic produsul sau corectez machiajul buzelor. Se întinde/pătează destul de mult, zonele apropiate.

Party Pink este un corai clasic, superb. Primăvara și vara poate fi un aliat de încredere pentru un machiaj fresh. Având un balans perfect între roz și portocaliu, această nuanță este recomandarea mea pentru cele ce caută un corai perfect.

Citește și: Despre trusa de contur NYX – Review

Petal mi se pare cea mai dificilă culoare din colecția veche. Așa palidă cum este ea, are un impact foarte mare asupra unui machiaj. Fiind mult prea deschisă, indiferent că faci un machiaj light sau dramatic al ochilor, te va spălăci grozav la final.

Se aplică grozav de greu și neuniform. Indiferent că folosesc pensulă sau aplicatorul, culoarea lasă urme în spate, din unele locuri efectiv lipsind.

Este o culoare care merge folosită în combinație cu creioane mai închise sau pentru a deschide alte nuanțe de ruj. Per total, mi se pare cel mai nereușit Matte Me.

Rioja Red este considerat de multe persoane nuanța perfectă de roșu pin-up. Totuși, din cauza subtonului portocaliu, eu aș sta departe de ea, dacă aș avea dinții nițel mai galbeni.

Este culoarea care se aplică cel mai uniform, dar care se usucă și cel mai repede. Orice greșeală va fi greu de corectat, mai ales că are tendința să mânjească.

Concluzie

Precum ușor v-ați dat seama, eu nu sunt fanul cel mai înfocat al vechii colecții Matte Me. Știu că de-a lungul timpului a câștigat foarte mulți fani, dar consider că sunt produse de genul, mult mai bune.

Cel mai mult mă supără faptul că tind să nu se aplice uniform. De aceea, nu întind mâna înspre ele, dacă mă grăbesc în realizarea machiajului. De asemenea și rezistența scăzută la contactul cu grăsmi/uleiuri, în general alimente este un defect. Veți spune că este normal, dar nu…sunt produse longlasting care nu au aceste probleme.

Eu personal aș recomanda să luați doar Birthday Suit care este o culoare absolut superbă și unică, aș zice eu. Sau, dacă sunteți amatoare de pin-up make-up, merge și Rioja Red.

Per total însă, rujurile Matte Me, din colecția veche, nu se află pe lista de produse preferate. Spre deosebire de cele din colecția nouă, pe care le ador și despre care voi vorbi într-un articol viitor.

Curiozitatea mea constă în faptul dacă, în prezent, cei de la Sleek, fac rujurile din colecția veche, după formula nouă, a rujurilor din colecția nouă. Nu știu cât ați înțeles la ce mă refer, dar dacă aveți informații, vă rog să lăsați un comentariu.

octombrie 2017 EDIT: întradevăr, vechile nuanțe sunt făcute după formula nouă. Implicit, sunt mai rezistente, se aplică mai uniform și nu usucă la fel de tare buzele.

În cadrul proiectului Decluttering 2017, am renunțat la toate rujurile din colecția veche. Depășiseră cu mult termenul de valabilitate și nu le foloseam, fiind copleșită de numărul produselor. Am recumpărat culoarea Birthday Suit, care, deși are nuanța schimbată, este una foarte frumoasă.

Vă invit să citiți și review’urile celorlalte colecții Matte Me: colecția 2016 și colecția februarie 2017.

(Later Edit – noiembrie 2017) am înțeles că în lunile iunie/iulie ale anului 2017, cei de la Sleek au schimbat un pic nuanțele de Matte Me. Culoarea poate să difere mai mult sau mai puțin și este sesizabil doar prin alăturarea variantelor noi lângă cele vechi.

0 likes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *