Tipuri de cuie si intrebuintarea acestora

Dupa modul de fixare dar si dupa intrebuinatarea acestora, cuiele se impart in mai multe tipuri, dupa cum urmeaza:

Cuiele cu cap inecat sunt realizate din sarma si au cap neted sau striat. Cuie cu cap tesit sunt fabricate de asemenea din sarma si sunt usor de acoperit prin chituire

Cuiul cu cap inecat surub este un cui de de tip surub, ce odata introdus in materiale nu poate fi extras cu usurinta .
Cui cu cap carlig , este un cui din otel, se utilizeaza atat pentru lemn cat si pentru zidarie. Cuiele cu cap neted intalnite si sub denumirea de cuie pentru pieptanat, se folosesc mai mult in industria mobilei in special pentru tapiterii

Cuie cu cap rotund sunt intrebuintate pentru ornarea mobilierului la fixarea ornamentelor metalice

Cuiul cu cap conic este acel tip de cui folosit pentru mascarea punctelor de imbinare ale materialului fixat

Cuiele sunt folosite in constructii pentru fixarea lemnului, a sipcilor, a tablei, sau placilor pe piatra ponce sau caramida.

Ele au dimensiuni intre 2,5 si 150 mm si se prezinta sub forma unei tije metalice. Cuiele sunt realizate din otel calit, sarma de otel dar si din cupru.

Informatii utile despre Cuie

Cuiele sunt obiecte folosite in prelucrarea lemnului dar si in constructii, au forma unui ac de metal, fiind utilizate ca elemente de fixare. Cuiele se prezinta cu un capat ascutit iar unul turtit, insa exista si cuie fara capat turtit. Tipurile de cuie sunt foarte variate in functie de forma si scopul la care sunt folosite.

Cel mai intalnit tip de cui este cel din sarma. Ca si forma cuiele sunt de tip ac, cuie fara floare, cuie normale si piroane.

Cuiele se monteaza in mod normal folosinduse unelte de lucru cum sunt: ciocan, pistol de cuie pneumatic, pistol cu capsa exploziva etc. Cuiul fixeaza doua elemente oferind rezistenta la frecare si forfetarea laterala.

35 likes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *