Dan Arnăutu: Harpa are șanse clare în fața oricărui candidat la alegerile din 2016
Dan Arnăutu. Băiat de fost primar, fost consilier județean PDL, fost director la Clubul Sportiv Școlar Târgu-Neamț. Astăzi, doar profesor de sport la C.S.S Târgu-Neamț. În exclusivitate pentru Opinia Nemțeană, Dan Arnăutu ne mărturisește că va reveni în politică.
Prieteni și membri PDL , au vândut la alegerile din 2012
Reporter: – Ai dispărut din prim-planul vieții politice și sociale cam mult timp. Care e motivul?
Dan Arnăutu: V-a fost dor de mine? Este interesant faptul că, după aproape 2 ani, a apărut interviul acesta. Până acum 2 ani ar fi spus lumea că lucrezi la “ziarul lu’ Arnăutu”, iar acum, probabil, vor spune că ți-am plătit articolul. Glumesc, dar adevărat. Bun. Acum trebuie să răspund la întrebare. Am dispărut, pentru că în viața fiecărui om intervin schimbări. După 2012, în viața mea, au intervenit foarte multe schimbări. Unele au fost eșecuri, cele legate de viața politică.
Eșecul alegerilor m-a determinat să am alte preocupări. Am analizat, mult timp, rezultatele de la locale, am descoperit mulți prieteni și membri ai PDL, care “au vândut meciul” alegerilor. În plus, în naivitatea lor, unii prieteni foarte apropiați mie și tatălui meu, au început să recunoască prin diverse cercuri (a se citi, localuri) că au finanțat campania lui Harpa, cu toate că erau pe diverse liste ale PDL. Ca drept dovadă, au primit, de zeci de ori, contravaloarea “împrumutului” din campania electorală. Acesta a fost motivul pentru care am decis să mă retrag. Trădarea mi se pare unul din cele mai josnice acțiuni ale unui prieten. Acum, după doi ani, am o viață foarte frumoasă și liniștită, o familie care mă face să mă simt cel mai fericit om.
Rep: – Suntem în anul 2014. Ți-au mai rămas ceva frustrări din vara anului 2012 din campania electorală?
D.A: – Frustrări? Deloc. Doar dezamăgiri. Dezamăgit de foarte mulți “prieteni”.
Cu Arsene nu pot avea „relații”
Rep: – Ce schimbări ai observat în oraș în acești 2 ani?
D.A: – Cine nu a observat schimbările… Centrul orașului, de exemplu.
Rep: – În ce relație mai ești acum cu Daniel Harpa și Ionel Arsene?
D.A: – Daniel e primarul orașului și am o relație ca a oricărui locuitor, iar cu Arsene nu pot avea “relații”.
Rep: – Spune-mi trei realizări, dar și trei nerealizări ale administrației locale conduse de Harpa.
D.A: – Depinde cum definim realizările. Dacă plantezi 200 de copaci ornamentali, poate fi realizare? Da, poate fi, pentru unii. La fel de mult cum, tot realizare, poate fi asfaltarea unei străzi. Dar ce folos, dacă ambele exemple țin doar până în iarnă. A fost un exemplu, bineînțeles, rupt din realitate. Nu fac eu analiza primarului Harpa. Atâta timp cât pe site-ul Primăriei nu se postează nicio achiziție publică (mă refer la prețuri, firme, licitații, etc), nu pot face aprecieri pro și contra.
Da, sunt frumoși brăduții de pe centru, arată bine, dau culoare orașului, dar dacă s-a plătit 115 lei/bucata, deja nu-mi mai plac. Plus că în primăvara asta i-au schimbat. Aceeași brăduți am cumpărat, pentru mine, acasă, din Praktiker, cu 35 de lei. Sau, ce folos că asfaltul din Humulești e plin de găuri după șase luni de la executare?
Este realizare sau nerealizare? Și cu ce bani? Cei care vor citi ce spun acum, vor sări: “Dar tac-tu ce-a făcut???” Le răspund că acesta a fost “motivul” schimbării. S-au schimbat polii, dar trebuie să privim atent, oare s-a schimbat în ce vrea lumea, sau doar “afară-i vopsit gardul, înăuntru leopardul”?
Rep: – Crezi în teoria că primarul Harpa mai are asigurat și al doilea mandat, cel puțin? Și dacă da sau nu, de ce?
D.A: – Nu putem afirma că și-a asigurat al doilea mandat, dar are șanse clare față de orice adversar. Are o echipă în spate care îi va asigura tot suportul financiar de care va avea nevoie. Pentru că cei din spatele lui știu să investească în viitorul lor.
Mai am doar 4 prieteni
Rep: – Știu că ești profesor de sport. În politică când revii? Și dacă da, unde te vezi: la PMP sau la PDL?
D.A: – Nu știu când revin, mi-e bine acum. Tot ce pot să-ți spun este că voi reintra în politică.
Rep: – Cât îți mai place astăzi PDL-ul? Dar Traian Băsescu?
D.A: – PDL-ul este partidul meu de suflet, din păcate a trebuit să fiu “zburat” din cauza unor lupte politice, iar Traian Băsescu, vrem nu vrem, e cel mai mare om politic din România, momentan.
Rep: – Vreau o clipă de sinceritate. În calitate de simplu cetățean al orașului Târgu-Neamț , făcând abstracție că ești fiul fostului primar, ce notă i-ai da actualului primar?
D.A: – Nota mea nu contează. Singura nota e în alegeri, dată de populație.
Rep: – Am o curiozitate. Câți din foștii tăi prieteni din vremea când erai la putere, mai sunt lângă tine azi?
D.A: – Mi-am adus aminte de întrebarea asta, tot într-un interviu de-al tău, înaintea alegerilor. Mă întrebai, cu câți prieteni o să mai rămân, în cazul în care vom pierde alegerile. Mi-aduc aminte că ți-am răspuns “Cu cei adevărați”. Acum, am ramăs cu foarte puțini. Ca exemplu, din vreo 50 de “prieteni” de atunci, mi-au mai rămas doar 4. Restul, vorba cuiva, “ne cunoaștem”.
Dar să știi că nu le simt lipsa, mai ales că, după alegeri, mi-am făcut alți prieteni, care nu urmăresc să stea lângă “băiatu’ primarului”. Mă accepta pentru ceea ce sunt cu adevărat. Știi ce mă mulțumește cel mai mult? Că am cunoscut oameni care nu mă placeau deloc, atunci când tatăl meu era primar, iar acum au reușit să mă cunoască cu adevărat. Și suntem prieteni.
Rep: – Unde ai greșit față de Daniel Harpa și unde a greșit el față de tine?
D.A: – Greșelile dintre mine și Daniel Harpa le vede doar Dumnezeu. Important este să reușim, vreodată, să ne privim față în față și să recunoaștem ce am greșit fiecare. Eu pot să îl privesc în ochi, sper că va putea și dânsul.
Rep: – Cineva mi-a spus că tatăl tău, Decebal Arnăutu încă nu și-a spus ultimul cuvânt în politică. Ne-am putea aștepta la o revenire în politică a tandemului Decebal și Dan Arnăutu?
D.A: – Astea-s curiozitățile tale, sau ale altora?
Rep: – Există posibilitatea să-i vedem ca și contracandidați la primărie pe Harpa și Humulescu? Dacă da, pe mâna cu-i mergi? Sau cu-i dai câștig de cauză?
D.A: – E greu de spus. Acum sunt în tandem și par uniți, cel puțin declarativ. Dacă nu vor satisface așteptările oamenilor, s-ar putea să câștige o altă surpriză, așa cum a fost în 2012. Riscul e destul de mare pentru amândoi, au o mare responsabilitate.
Leave a Reply