Cum sa-ti alegi programul de voluntariat

Majoritatea oamenilor cred ca  voluntariatul este un mod grozav de a-ti deschide inima catre experiente noi.

Ma intreb daca, macar cativa dintre ei citesc pe blogul meu astazi.

Daca iti doresti sa contribui la lucrurile bune care se fac in jurul tau, daca esti deschis catre oameni  si experiente noi, atat personale cat si profesionale, inseamna ca esti gata sa fii voluntar.

Urmatorul pas este sa-ti alegi un program potrivit, pentru ca toata lumea sa aiba de castigat.

Cum incepi?

Prima data, intreaba-te ce iti doresti anume sa faci.

De exemplu, vreau sa…:

  • fac bine in jurul meu?
  • cunosc oameni diferiti?
  • incerc ceva nou?
  • fac ceva util cu timpul meu liber?
  • cunosc un mod diferit de viata si locuri noi?
  • am un inceput pentru viitorul meu job?
  • fac mai mult cu pasiunile mele?
  • fac acele lucuri la care sunt bun?

Cel mai eficient mod de a-ti alege un program de voluntariat este de a-l combina cu personalitatea si obiectivele tale.

Raspunsurile la intrebarile de mai sus, iti vor face cautarea mai scurta.

Eu mi-am inceput munca de voluntar alaturi de echipa Coaching in Targoviste, pentru care am scris un articol cuprinzator despre ce inseamna si despre numeroasele beneficii pe care le aduce voluntariatul. Va invit sa il cititi aici.

Wake me up when halloween ends

Ma puteti invinovati ca-mi plac lucrurile frumoase si ca, nu consider ca halloween-ul este unul dintre ele?

Daca, totusi o faceti, va las mai jos sase motive pentru care, cred ca halloween-ul este inca o ocazie de a ne stresa unii pe altii.

  • Se numeste sarbatoare!? Deci, ce se sarbatoreste? Adica, de Craciun se naste Iisus Hristos, de Revelion ne bucuram de trecerea in noul an, dar ce se intampla asa special de halloween? Inca un motiv de isterie, probabil..
  • Daca tot l-am imprumutat de la americani, atunci macar sa o facem cum trebuie, nu? Din cate mi-am dat eu seama, la ei, de halloween se intampla un fel de colind la noi, doar ca se costumeaza copilasii in dovlecei si zane si merg dupa bomboane. Dat fiind ca noi avem deja colindul nostru, cu covrigi si mere, ceea ce e mult mai sanatos, pentru ce mai avem nevoie de halloween?! Ca sa-si satisfaca adultii fanteziile infricosatoare…
  • Faptul ca oamenii ma intreaba mai mult decat pot sa suport cum ma costumez de halloween. In pijamale.E destul de scary?
  • Fetele nu vor sa rateze ocazia de a-si etala un costum sexy (porno) la club.
  • De fapt, in toata chestia asta e vorba despre a ne face crita in club si, dat fiind ca nu ni se vede adevarata fata, poate avem sanse sa si agatam ceva.
  • Ma amuza foarte tare cu cata seriozitate trateaza unii subiectul. Deci ce facem de halloween si cum ne costumam? Hai sa ne sfatuim! Cum, nu stii?? Oh…

Parerea mea e ca ar trebui sa o lasam mai moale cu aceste halloween neadaptat, ca avem deja colindetile noastre, iar costumele infricosatoare nu alcatuiesc deloc o atmosfera placuta.

Este una din multele plase intinse de comercianti, pentru a vinde produse fara nici o utilitate, in care, noi, cadem foarte usor.

Vine din lucrurile simple

Prima conferinta Webstock 2014, Inspired to inspire il are ca prim speaker pe  Steven van Groningen, Presedinte & CEO Raiffeisen Bank Romania.

Povestea lui ne inspira prin succesul cu care reuseste sa fie Presedinte & CEO al uneia dintre cele mai mari banci din Romania, dar si sa devina un profesionist in pasiunile sale pentru sport, fotografie si scris.

Reuseste sa-si faca timp pentru toate datorita faptului ca nu se uita deloc la TV. Adevarul e ca TV-ul ne rapeste foarte mult timp, pe care l-am putea folosi eficient.

S-a apucat de blogging din dorinta de a comunica prin propriile sale cuvinte, cunostintele legate de comunitatea de business si de banking din Romania, argumentele privind mediul economic local si international, dar si experientele personale ca sportiv, om implicat in societate si multe altele, insa fara sa aiba cunostinte legate de blogging si social media.

Am invatat ca ai mult de castigat daca  incepi un proiect de la zero si fara cunostintele ncesare, avand posibilitatea sa inveti realizand.

Razvan Exarhu, cel de-al doilea speaker al Sesiunii Inspired to inspire a prezentat aplicatia Taste of Romania, “un fel de hartă gastronomică a României, o hartă pe care voi așeza cele mai bune mâncăruri regionale, locale, de tradiție mai veche sau mai nouă”, spune Adi Hadean, omul cu ideea.

Prin aceasta aplicatie strainii doritori sa ne viziteze tara vor putea stii ce mancaruri delicioase ii asteapta la trecerea granitei, pentru ca avem cu ce sa ne laudam si din punct de vedere culinar, iar legumele, mancarea traditionala sanatoasa, pestele, vanatul sunt doar cateva din multitudinea de bunatati care-ti lasa gura apa.

Ne-am amuzat privind Making Of-ul si va puteti amuza si voi; il gasiti aici.

Un  proiect care pe mine m-a impresionat extrem de mult este Ronativ. Sa-mi fie rusine ca n-am stiut despre el si ma bucur ca am avut ocazia sa-l ascult pe initiator in persoana, Catalin Nastasoiu.

Am invatat ca un lucru foarte mic poate oferi un impact imens si ca “multiplicarea unui defect creeaza un efect.”

Dar cel mai important e ca Romania este mare si nu ma refer la aspectele teritoriale.

Aceasta fotografie este preluata de pe pe pagina de facebook Ronativ, unde puteti vedea lucuri pe care nu v-ati fi gandit vreodata ca le poate face cineva.

In cea de-a doua sesiune, am mers pe drumul catre succes pe care l-au parcurs Emil Gal, Sergiu Biris, Florin Dobre si Mihai Sfrijan.

Povestea fiecaruia este pe cat de amuzanta in momentul relatarii, pe atat de importanta si marcanta pe parcursul desfasurarii.

Ce am inteles eu este ca orice succes are un inceput greu, ca nu vine peste noapte si fara multa munca si implicare.

In cea de-a doua parte a zilei, am ales sa particip la sesiunile de Blogging&Online Content.

Andrei Ciobanu din noul duo de la matinalul Kiss FM si viralele care i-au facut celebri ne-au amuzat copios si am aflat chiar momente funny din culisele filmarilor. Dar nu conteaza atat de mult cum a cazut Moga de pe trotineta, ci conteaza faptul ca viralele te pot scoate din multe belele, te pot lansa fara sa implice multe costuri. Daca nu le-ati vazut inca, trebuie sa le vedeti aici si aici.

Am mai retinut si ca SHARE-ul este mult mai important decat like-ul, asa ca nu uitati sa share-uiti articolele care va plac de pe blogul meu si nu numai.

Detaliile sunt, si ele, foarte importante si pentru ca diferentiaza, dar si pentru ca totul trebuie sa fie de calitate.

In rest, multa socializare la Webstock 2014, se spune ceva de niste ecleruri delicioase cu mango, dar n-am vazut, n-am auzit…

Fara indoiala am invatat atatea lucruri ca nu pot sa le amintesc acum pe toate, insa le voi mai dezvalui pe parcurs.

Despre social media, dar si despre viata, oameni, povesti, reactii am aflat atatea chestiuni utile pe care voi incerca sa le aplic atat in viata de zi cu zi, cat si in viitorul blogului.

In concluzie, a fost tare fain si o premiera frumoasa pentru mine si la anu’ poate prind si eu ecler ;))

0 likes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *